Hvordan Insulin kontrol blodsukkerniveauet?

05/25/2012 by admin

Hvordan Insulin kontrol blodsukkerniveauet?

Insulin og glukose

Når mennesker spiser eller drikker, er maden fordøjet. Noget af det kommer ind i blodbanen inden for 15 minutter som glucose eller sukker. Nogle er lagret i lever og muskel væv som glykogen, og alt tilovers bliver fedt. Da blodet cirkulerer gennem kroppen, hjælper hormonet insulin flytte glukose molekyler fra de røde blodlegemer i andre celler. Organer, muskler, nerver og skeletmuskulatur væv har brug for glukose til at fungere, men når glukose molekyler flytter ind i fedtceller, energi gemmes simpelthen som mere fedt.

Insulin er nøglen

Menneskelige organer celler er omsluttet af en fed bi-lipid lag, der beskytter dem. Visse små molekyler som ilt kan flytte nemt gennem denne celle membran, men større molekyler, såsom glukose, har brug for lidt hjælp. Med lige transmembrane protein, eller nøglen åbner cellen en kanal, som tillader molekyle passerer. Centrale for glukose overførslen er insulin.

Insulin

Når glukose kommer ind i blodbanen, udskiller din bugspytkirtlen insulin. Insulin låser op på specifikke insulin receptor sites på cellen. Dette sender et signal til cellen til at øge de glucose transportør proteiner, der åbner en kanal så glucose kan komme ind i cellen. Når cellerne fjerne glukose fra blodbanen, blodglucose niveauer gå ned og produktion af insulin i bugspytkirtlen bremser.

Insulin problemer

Hvis du ikke gør nok insulin, som i Type 1 diabetes, ikke kan celler få den energi, de har brug for, fordi der er utilstrækkelige insulin til stede for at låse kanalen i cellevæggen. Hvis du har Type 2-diabetes, du kan have masser af insulin, men fordi du er insulin resistente, dine celler ikke effektivt optage glukose.

Løsning recept

Løsning for folk med Type 1 diabetes er at tage insulin, enten gennem injektioner eller en insulinpumpe. Type 2 diabetikere kan forbedre deres blodsukkerniveau på to måder: falde til overskydende glukose i blodet efter måltider, eller reducere insulinresistens gennem kostændringer, motion og/eller medicin.

Insulinfølsomhed

Det er vigtigt for Type 2 diabetikere til at øge deres insulinfølsomhed. Efterhånden som du bliver mere insulin resistente, får insulin dig til at lagre mere energi som fedt. Jo mere fedt du gemme, jo mere insulin resistente du bliver. Fedme er den mest prædiktive faktor i udviklingen af Type 2-diabetes, og insulinresistens er både et resultat og en årsag til overvægt.

Virkningen af Insulin

Når du bliver insulin følsomme igen, din krop kan bruge tilgængelige glukose mere effektivt, din blodsukkerniveauet bliver lettere at holde sig inden for normal parametre, og du kan - og bør - tabe.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com