Forkølelsessår Tips

07/08/2010 by admin

En forkølelsessår er forårsaget af herpes simplex virus. Denne virus er relateret til den, der forårsager genital herpes. Der er ingen måde at gøre dette virus gå væk for evigt, så hvis du oplever et udbrud af forkølelsessår engang, du vil altid være risiko for udbrud. Udbrud er forårsaget af stress, udsættelse for sollys og et svækket immunsystem. Et forkølelsessår smitter også. Mens du ikke kan slippe af med den virus, der forårsager et forkølelsessår, er der visse trin, der kan træffes for at forhindre et udbrud.

Solen

En af udløserne for et udbrud er udsættelse for sollys. Da det er umuligt at undgå at udsætte din mund til at solen uden at blive en eneboer, er der kun ét middel til at angribe denne metode af udbrud. Hvis du ved du har forkølelsessår virus og mærke en følsomhed over for udbrud med eksponering for solen, altid sørge for at anvende solcreme til dine læber helst du gå udenfor. Sørg for at bruge en solcreme designet specielt til læber, der har en SPF 15 eller mere.

Stress Management

Den stress, der kan forårsage et forkølelsessår udbrud kan være enten følelsesmæssigt eller fysiologiske. Det er altid bedst at undgå følelsesmæssige stress, men dette gælder især for dem, der beskæftiger sig med et forkølelsessår. Ud over følelsesmæssige stress er det også vigtigt at undgå fysisk stress omkring munden. Ru kysse, kraftige vinde og skrabe kan forårsage udbrud.

Ophold sunde

Dem med virus er en meget højere risiko for udbrud, når deres immun ordning er blevet kompromitteret. Dette er grunden til, at det er vigtigt at lægge særlig vægt på de andre udløsere, når du føler dig dårligt. Prøv at holde sig ude af solen så meget som muligt, når du er forkølet. Undgå at få for stresset, når du bliver syg.

Smitte

En forkølelsessår er yderst smitsom. Ikke kun det er muligt at passere et forkølelsessår over på andre, men du kan faktisk give det til dig selv. Ikke del alt, hvad der kommer i kontakt med din mund med andre. Desuden altid vaske dine hænder efter berøring forkølelsessår. Hvis du ikke holde hænderne rene, er det muligt at overføre virus til dine øjne eller kønsdelene.

Undgå Salt og syre

En af de bedste måder at irritere et forkølelsessår er ved at spise salte snacks ligesom kartoffel chips eller saltkringler. En anden ting at undgå spiser frugter, der er meget surt. Spise disse ting er OK mellem udbrud, som de ikke vil forårsage udbrud, men når forkølelsessår er udbrudt du absolut bør holde væk. Både salt og syre kan gøre sår endnu mere smertefuldt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com