Kolorektal kræft tegn

07/11/2011 by admin

Tyktarmskræft--også benævnt tyktarmskræft--er en alvorlig og potentielt dødbringende sygdom. Det er den anden førende årsag til kræftdødsfald i USA, men hvis fanget tidligt, det er meget helbredes. En procentdel af syge oplever desværre ikke tidlige tegn eller symptomer. Hvis venstre ubehandlet, kolorektal kræft kan sprede sig til nærliggende organer, hvori behandling af tilstanden bliver udfordrende. Det er således vigtigt at genkende tegn og symptomer på kolorektal cancer.

Ændring i afføringsvaner

Flere faktorer bidrager til en ændring i afføringsvaner. Forstoppelse kan udvikle når beskæftiger sig med en stressende situation eller fører en stillesiddende livsstil. I mellemtiden, spisevaner og andre mindre alvorlige mave betingelser (IBS eller laktose intolerance) kan resultere i diarré. Men hvis en ændring i afføringsvaner fortsætter i ugevis, lave en aftale med din læge. Dette kan signalere kolorektal cancer eller en anden mave lidelse.

Mavesmerter

Ubehag i maven er en almindelig lidelse, og det er ofte vanskeligt at lokalisere den underliggende årsag. Igen, hvis mavesmerter eller gas varer længere end et par uger og ikke reagerer på hjem retsmidler, konsultere en læge. Smerter kan forekomme samtidig have afføring.

Blodig afføring

Selv om blodig afføring er et symptom på hæmorider og anal sprækker, kan de også pege på kolorektal cancer. I stedet for selvstændige diagnosticere og tilskrive dette symptom til en mindre alvorlig tilstand, søge lægehjælp for at korrekt diagnosticere din tilstand og udelukke en potentielt livstruende sygdom. Tegn på blod omfatter røde striber eller sort afføring.

Anæmi

Fordi symptomerne ikke altid er til stede i de tidlige stadier af kolorektal cancer, kan en rutinemæssig blodprøve indikere et lavt antal blodlegemer. Og ved yderligere undersøgelse, læger kan afsløre kræft celler i tyktarmen. Et lavt antal blodlegemer eller anæmi resulterer ofte i svaghed eller træthed.

Vægttab

Vægttab kan opstå som sygdommen skrider frem. Ubesværet eller uforklarlige vægttab er en kontrollampe tegn af kolorektal cancer, hvori syge drop pounds uden kost eller motion. I andre tilfælde bidrager tab af appetit til vægttab.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com