Hvad er en LPN?

07/09/2011 by admin

Hospitaler og plejehjem er fyldt med licenseret praktiske sygeplejersker eller LPNs. Men hvordan er de forskellige fra certificeret sygepleje assistenter (CNAs) og registrerede sygeplejersker (RNs)? Læs videre for at finde ud af.

Uddannelse

En LPN går gennem mere undervisning og uddannelse end en CNA, men ikke så meget som en RN. LPNs skal have en studentereksamen eller GED og gået gennem en akkrediteret praktiske sygepleje program. LPNs er ikke forpligtet til at have en 4-årig universitetsuddannelse.

Opgaver

LPNs har mange af de samme opgaver som RNs, men ofte under tilsyn af en RN eller læge. LPNs kan give grundlæggende test, optage patient historier og overvåge patienter.

Arbejde indstillinger

LPNs kan findes i hele sundhedssektoren industrien, men er begrænset til denne industri. RNs kan findes i laboratorier, universitetsområder og forsikringsselskaber.

Springbræt

En LPN er ofte et springbræt til at blive en RN. CNAs ofte fortsætte deres uddannelse og blive LPNs.

Myndighed

Mens LPNs er delegeret arbejde af læger og RNs, har LPNs nogle myndighed over CNAs. CNAs kan gøre underordnede opgaver såsom bækkener skiftende og frigøre LPNs og RNs for vigtigere opgaver.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com