Sulpha stof allergi

11/05/2011 by admin

Mange mennesker oplever bivirkninger af en medicin på et tidspunkt i deres liv. Omkring 5 procent til 10 procent af disse reaktioner er forårsaget af en lægemiddelallergi. En allergisk reaktion sker når dit immunsystem overreaktion at proteinerne i stoffet. Allergiske reaktioner over for sulfonamider, eller sulfapræparater, er almindelige. Tegn på en sulfa allergi omfatter en udslæt og nældefeber, men mere alvorlige symptomer som Stevens-Johnsons syndrom kan også forekomme.

Tidsramme

De fleste sulfa narkotika reaktioner forekomme kort efter du først begynder at tage medicinen. Det er usædvanligt at have en allergisk reaktion, hvis du har sikkert taget stoffet flere gange i fortiden.

Identifikation

Der foreligger ikke test for at afgøre, om du har en sulfa narkotika allergi. Din læge kan afgøre, om du er allergisk over for sulfonamider ved at vurdere dine symptomer.

Forebyggelse

Undgå alle sulfapræparater er den eneste måde at sikre, at du ikke vil have en allergisk reaktion. Nogle mennesker kan bære en MedicAlert armbånd for at advare andre om deres allergi.

Advarsel

Nikkelallergi sulfa narkotika kan forårsage anafylaksi, en alvorlig allergisk reaktion, som kan medføre døden. Tegn af anafylaksi kan omfatte problemer med vejrtrækning, nældefeber, kvalme og en opsvulmet hals.

Tip

Hvis du er allergisk over for sulfapræparater, tjekke med din læge om hvilken medicin for at undgå--du ikke kan altid fortælle, hvis et stof er et sulfonamid baseret på navnet alene.

Fun Fact

Mens kun 3 procent af befolkningen er i stand til at tolerere sulfapræparater, kan op til 60 procent af mennesker med HIV/AIDS være allergisk over for sulfonamider.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com