Slags pærer

07/22/2011 by admin

Slags pærer

Pærer var oprindeligt dyrket i Asien og bragt til Europa og senere til Nordamerika. I dag, har en række arvestykke pære typer været dyrket i USA Der er faktisk 3.000 forskellige sorter af pærer dyrkes over hele verden. De mest populære typer i USA er Bartlett og Anjou, efterfulgt af andre sorter såsom Bosc, Comice og Seckel.

Pærer - ernæring værdi

Pærer er rig på næringsstoffer. En mellemstore pære giver ca 210 mg kalium, som er nødvendige for protein og kulhydrat metabolisme, samt sundt hjerte og nerve funktioner. Pærer indeholder også C-Vitamin til væv reparation og immunsystemet sundhed. Derudover indeholder pærer kostfibre, for det meste i form af Pektin, at opretholde blodsukkeret og støtte i regelmæssighed. Pærer indeholder fructose og glucose til hurtig energi og ingen kolesterol eller mættet fedt.

Bartlett pærer

Bartlett pærer er smalle øverst og udvide ud til en rund form i den nederste halvdel, giver anledning til udtrykket "pæreform." Bartlett pærer er i sæson fra August til januar eller februar og kommer i både gul, som viser at green, som det modnes, og røde farver. De røde Bartlett pærer Drej fra grøn til medium-røde og brunlig-rød som de modnes. Pæren er kendt for sin aroma og saftighed, og er almindeligt anvendt i konserves og bagning.

Anjou pærer

Anjou, eller "d'Anjou" pærer, kommer i både grønne og røde farver. Anjou-pære er ægformet snarere end figuren regelmæssige "pære". Anjou pærer var opkaldt efter Anjou-regionen i Frankrig, og blev introduceret i USA i 1842. De er dyrket i overflod og tilgængelige næsten året rundt. Disse pærer ændrer ikke farve, når de modnes, men forbliver grønne eller røde. Rød Anjou pærer opstod som naturligt forekommende transformationer på grønne Anjou træer.

Bosc, Comice og Seckel pærer

Andre kommercielle pære former omfatter Bosc, en gullig-brun pære med tætte kød og en mildt sød smag. Bosc pærer dyrkes på vestkysten af Nordamerika og Australien og Europa. Comice pærer er noget æg-formet som Anjous, men med en rød blush ud over deres grønne farve og er tilgængelig fra August igennem March i den amerikanske Seckel pærer er små og som regel indeholder mere rød hud end grønne hud.

Asiatiske pærer

Asiatiske pærer i mange kommercielle sorter, og er de ældste dyrkede pærer i verden. Asiatiske pærer kaldes undertiden "apple pærer," som deres runde form og fast konsistens er minder om æbler. Dyrkes i Japan, Kina og andre regioner i Asien, og på den amerikanske vestkyst, disse saftig og sød smag pærer varierer i farve fra gul til grøn-gul til brun, og er bedst spises friske i stedet for at blive brugt i madlavning.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com