Kort sigt komplikationer af Diabetes

06/15/2010 by admin

Diabetes er en sygdom, der påvirker insulin niveauer. Type 1-diabetes opstår, når kroppen ikke producerer insulin. denne form for diabetes rammer normalt børn og unge voksne. Type 2 diabetes er hyppigst ses hos voksne, når kroppen enten ikke producerer nok insulin, eller når dens celler ikke kan optage insulin. Venstre ubehandlet, forårsager diabetes flere farlige kort sigt komplikationer, der er ubehageligt, smertefulde og kan være dødbringende.

Hypoglykæmi

Hypoglykæmi er den medicinske betegnelse for lavt blodsukkerniveauer og ofte præsenterer sig i diabetisk patienter. Over administration af insulin til diabetespatienter resulterer i et fald i blodsukkeret, men hypoglykæmi er også forårsaget af mangler et måltid eller ved visse former for medicin, såsom aspirin. Symptomer på hypoglykæmi er sveden, angst, forvirring, hovedpine, følelsesløshed og irritabilitet.

Hyperglykæmi

Hyperglykæmi, modsat af hypoglykæmi, opstår, når der er for meget sukker i blodet. Hyperglykæmi er forårsaget af at spise for mange kulhydrater eller sukker, højt stressniveau, overspringelse insulin doser eller mangel på fysisk aktivitet. Symptomer på hyperglykæmi omfatter ekstrem tørst, træthed, hovedpine og sløret syn.

Ketoacidose

Diabetisk Ketoacidose (DKA) påvirker primært personer med Type 1 diabetes. DKA skyldes lavt insulinniveau. Undertiden er DKA det første symptom, at en patient har diabetes, men det kan også udvikle sig i dem, der allerede er blevet diagnosticeret. Når kroppens insulinniveau bliver kritisk lavt, kan kroppen ikke behandle glukose for brændstof, så det begynder at nedbryde fedt celler til energi. Under denne proces frigiver kroppen ketoner i blodbanen. Ketoner forårsage blod til at blive sure; og mens kroppen forsøger at befri sig for ketoner gennem urinen, vil det ikke kunne komme sig helt. Denne stigning i urinproduktion resulterer i ekstrem dehydrering. Patienter, der lider fra DKA typisk mister 10 procent af deres kropsvæsker. Symptomer på DKA omfatter overdreven tørst, opkastning, mavesmerter, mundtørhed, lavt blodtryk og frugtagtig ånde lugt.

Infektioner

Mennesker med diabetes er typisk mere udsat for infektioner end ikke-diabetikere. Infektioner kan opstå i hele kroppen, men er mest tilbøjelige til at forekomme i nyrerne, blære, vagina, fødder og tandkød. Symptomer på infektion omfatter høj feber (over 101 grader Fahrenheit), sveden, kulderystelser, smerter, sår, kvalme eller hoste. Fordi diabetikere er særligt modtagelige for infektioner, er det bydende nødvendigt, at en læge administrere behandling, så snart symptomerne opstår.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com