Er der en risiko for overdosering med krillolie?

09/17/2011 by admin

Er der en risiko for overdosering med krillolie?

Krillolie er blevet mere populær som folk bliver mere bevidste om de ernæringsmæssige fordele. Krillolie indeholder essentielle Omega 3 fedtsyrer eller EFAs. Mange mennesker får ikke nok essentielle fedtsyrer i deres kost, fører til dårlig hjertesundhed. Læs videre for at opdage mere om krillolie fordele, mulige bivirkninger og risiko for overdosering.

Hvad er krillolie?

Krillolie kommer fra ren, økologisk krill. Krill er krebsdyr, normalt mellem en og seks cm i længden, og kan blive behandlet for deres olie.

Fordele

Krillolie er rig på Omega 3 essentielle fedtsyrer, som er vigtige for velfungerende både kredsløbet og nervesystemet. Omega 3 fedtsyrer indeholder eicosapentaensyre (EPA) og docosahexaensyre (DHA). American Heart Association (AHA) anbefaler at spise fisk to gange om ugen for at få den rigtige kost mængde.

Hvorfor krillolie?

Medmindre du spise to portioner fisk om ugen, er du ikke får nok Omega 3 fedtsyrer i din kost; tager krill olie kosttilskud retsmidler denne situation. Krillolie indeholder også antioxidanter, der neutraliserer skadelige frie radikaler, og det har ikke dårlig eftersmag af fiskeolie.

Dosering

Hvis du ikke er blevet diagnosticeret med koronar hjertesygdom og du spiser fisk to gange om ugen, behøver du ikke tilskud. Ellers anbefaler AHA, 1 g kombineret EPA og DHA pr. dag.

Bivirkninger

Almindelige bivirkninger er milde, og omfatter diarré, og fordøjelsesbesvær. Hvis du har et skaldyr allergi eller tager blodfortyndende medicin, ikke brug krillolie.

Overdosis

Det ville være vanskeligt at indtage toksiske niveauer af krillolie. De fleste krill olie kosttilskud indeholder omkring 500 mg krill olie per portion, der indeholder ca 75 mg EPA og DHA. Overskydende Omega 3 fedtsyrer er let absorberes ind i kroppen, så der er ingen reel risiko for overdosering.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com