Stadier af Kawasaki sygdom

07/19/2010 by admin

Stadier af Kawasaki sygdom

Kawasaki sygdom påvirker lymfeknuder, munden og huden og vises i 19 ud af 100.000 børn i USA. Det sker normalt inden fem år. Det kan påvirke alle racer men er mere almindelig hos dem af koreansk eller japansk afstamning. Den højeste forekomst af sygdommen er i Japan. Der er tre trin eller faser, af Kawasaki sygdom.

Fase et

Under fase et, vil at barnet have en feber af 101.3 eller endnu højere i mindst fem dage. Røde øjne, hævede lymfeknuder, tørre læber og en rød opsvulmet tunge er ofte også observeret. Der kan også være en udslæt på torso og kønsdele som godt som hævede røde håndflader og fodsåler. Fase et kan vare op til to uger.

Fase to

Store stykker af huden på hænder og fødder kan skalle af i fase to. Opkastning og diarré kan forekomme. Der kan også være fælles eller abdominal smerter.

Fase tre

I den tredje fase er der ingen nye symptomer. Alle eksisterende symptomerne stilne medmindre komplikationer opstå.

Diagnose

Der er ingen officielle diagnostiske test til Kawasaki sygdom. En læge vil diagnosticere det ved at kigge på symptomerne og at udelukke andre betingelser som skarlagensfeber, Rocky Mountain plettet feber, juvenil reumatoid arthritis og mæslinger.

Behandling

Behandling består af IV doser af gamma globulin, som er en immun protein. Aspirin er ofte også givet for at forhindre blodpropper og hjerte-kar-problemer.

Komplikationer

Med tidlig behandling er komplikationer sjældne. Hvis ubehandlet, kan Kawasaki sygdom forårsage en betændelse i hjertet eller blod fartøjer, unormale hjerterytmer eller problemer med hjertets ventiler.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com