Effekten af Stevia på Libido

11/01/2011 by admin

Effekten af Stevia på Libido

Med stigende popularitet af lavt kalorieindhold sødestoffer bliver brugen af stevia mere mainstream. Ligesom alle naturlige tilsætningsstoffer er det imidlertid vigtigt at udforske bivirkninger for at sikre stevia er rigtige for dig. Heldigvis, brugen af stevia bør ikke blande sig med dig og din partner, så der er ingen beviser for, at det påvirker mandlige eller kvindelige libido.

Beskrivelse

Stevia (stevia rebaudiana) er en flerårig busk, der vokser op til 80 cm høj med siddende, oppositely arrangeret blade. Medlem af slægten aster, det er hjemmehørende i subtropiske og tropiske regioner i nord- og Sydamerika.

Bruger

Også kendt som søde blad eller sukker blade, brugt stevia af indfødte grupper i tusinder af år som en urte sødestof. I sin naturlige form er det 10 til 15 gange sødere end melis. Uddrag af de vigtigste stof i stevia kaldet steviosid selv, kan være op til 300 gange sødere end melis.

Fordele

På grund af det lave kaloriefattige indhold af stevia er det et godt alternativ for dieters sammenlignet med andre kalorieindhold-laden sødemidler som sukker eller majssirup. En ekstra fordel af at have nogle kalorier er, at det ikke påvirker blodsukkeret, hvilket gør det en sikker sukker alternativ til diabetikere.

Bivirkninger

I en undersøgelse med titlen "undersøgelse for kronisk toksicitet af kosten stevia ekstrakter i F344 rotter" udgivet i 1985, rapporterede videnskabsmænd muligheden for negative bivirkninger med stevia brug på den mandlige reproduktive system. Når rotter blev fodret store doser af steviosid for 22 måneder, blev sperm produktion af mandlige rotter markant reduceret. Derudover var vægten af Sædblærer i disse rotter vist at være faldet.

En anden undersøgelse foretaget på Universitet Mahidol i Thailand i 1998 foreslået, at når kvindelige hamstere blev fodret med store mængder af et steviosid derivat kaldet steviol, deres antal afkom reduceret i både størrelse og tal.Trods disse undersøgelser, har disse resultater blevet hverken testet eller vist sig hos mennesker.

Stevia og Libido

Der er ingen beviser for, at brugen af stevia positivt eller negativt påvirker libido.

Overvejelser

Stevia er blevet regeret af FDA som en usikre fødevaretilsætningsstof, og bør derfor indtages på egen risiko. Det kan stadig være lovligt købt i helsekost butikker dog.

I mange dele af verden som Korea og Japan, er stevia bruges som et naturligt sødemiddel, hvor det er anerkendt som en sikker fødevaretilsætningsstof.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com