Alternative måder til at udtrække en påvirket visdom tand

10/16/2012 by admin

Alternative måder til at udtrække en påvirket visdom tand

Brugernavn, "visdom tænder," givet til tredje molarer, kommer fra en alder af folk, når de vises; mellem 16 og 25. Mange mennesker har ikke plads til visdom tænder. Ofte, når nye, kan de forårsage tandproblemer. Visdomstænder, der opstår normalt er som regel nemt at fjerne med konventionelle metoder, mens påvirket visdom tænder kræver alternative metoder til fjernelse.

Problemer forårsaget af visdom tænder bryder normalt

Visdomstænder er de sidste tænder til at bryde ud--opstår, og er længst væk fra forsiden af munden, hvilket gør dem svære at opretholde mundhygiejne. Visdom tænder er ikke grunden til, at andre tænder crowd, men de kan lægge pres på andre; fordi de tage op værdifuld plads og tryk på tænder næste til dem, at fastholde en dominoeffekt. Visdomstænder er tilbøjelige til at forfalde, og parodontale eller gum sygdom.

Problemer med visdom tænder bryder unormalt

Ofte, på grund af manglende plads, en visdomstand kan kun delvist bryder ud, eller kan ikke bryde ud på alle og derefter betragtes en impaction. Påvirket visdom tænder bringer med sig et væld af problemer. Delvist udbrød visdomstænder producere en smertefuld tilstand, der kaldes pericoronitis. Dette sker fordi mad indsamler under det betændte væv hvor tanden er forsøger at bryde ud. Visdomstænder, der aldrig bryder ud kan få cystisk, ødelæggelse af knogle og andre støtteenheder tand.

Konventionelle udvinding af visdom tænder

Nogle Tandlæger nyder udfordringen med at fjerne ukompliceret, udbrød visdomstænder. Andre henvise til en specialist, en mundtlig kirurg. Efter bedøvende administration, er tanden roteret ud af stikkontakten med en pincet. Nogle gange i stedet for pincet bruger tandlæge eller kirurgen et instrument kaldet en periosteal--knogle elevator, wedging det mellem visdom tanden og de tilstødende tand. Han bruger den tilstødende tand som løftestang, tvinger visdom tanden ud af stikkontakten. Patienten bider på gaze, gives ekstra gaze med postoperative instruktioner og sendes hjem. Normalt er der ikke meget postoperativ ubehag eller hævelse.

Kirurgisk fjernelse af delvist udbrød visdomstænderne

Påvirket visdom tænder er næsten altid henvist til den mundtlige kirurg. Patienten får IV sedation, ud over at bedøve tænder, hvilket gør proceduren mere behagelig. En skalpel incises og øreklapper væk vævet omkring påvirket tanden. En hånd brik og kirurgisk bur vil afsnittet tand i halve. Tand halvdele og rødder er derefter løftet ud. Stykker af ben eller tand er omhyggeligt vaskes ud og tyggegummi væv klap er lukket og sutureres. Hvis suturer ikke er opløselige, patienten returnerer til fjernelse. Hævelse og post-operative smerter er minimal, men smertestillende medicin og antibiotika hjælpe med healing.

Kirurgisk fjernelse af un-udbrød visdomstænderne

Un-udbrød visdom tand fjernelse er de mest vanskelige fjernelse. Det er altid udført af en oral kirurg med IV sedation. En skalpel flaps åbne tandkødet over området i tand placering. En hånd-stykke og kirurgisk bur bore gennem den knogle, der dækker tanden. Når afsløret, tanden er i snit og fjernet, eller kirurgen vil fortsætte med at bore omkring tanden til at fjerne knoglen og tand fjernet helt. Suturer lukke operationsstedet med fjernelse på en senere aftale. Denne udvinding næsten altid skaber hævelse af ansigt og mund. Smertestillende medicin og antibiotika er nødvendig.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com