Hvad er forskellen mellem dopamin & Serotonin?

10/20/2012 by admin

Hvad er forskellen mellem dopamin & Serotonin?

Dopamin og serotonin er neurotransmittere eller kemikalier i hjernen, produceret af neuroner, der bærer budskabet til andre neuroner. Neuroner er specialiserede celler, der behandle og videresende oplysninger.

Ligheder mellem dopamin og Serotonin

Begge neurotransmittere, stærkt forbundet med humør og følelser, regulere appetitten, sex, aggression og kognitiv funktion, og er målrettet til behandling af psykiske sygdomme, såsom depression, bipolar lidelse og skizofreni.

Oprindelsen af neurotransmittere

Serotonin dannes fra aminosyren tryptofan, mens dopamin er fremstillet af L-dopa, som er produceret af tyrosin.

Serotonins rolle

Serotonin styrer eller påvirker mange funktioner, herunder følelser, appetit og sensoriske opfattelse. Det påvirker også søvn, smerteopfattelse, kropstemperatur, blodtryk og hormonelle aktivitet.

Dopamins rolle

Dopamin har en rolle i bevægelse, humør, motivation og glæde. Nedsat niveau af dopamin er forbundet med Parkinsons sygdom, mens øget niveauer er forbundet med skizofreni.

Links mellem dopamin og Serotonin

Hjerneforskning har fokuseret på disse og andre neurotransmittere især i områderne af undersøgelsen om psykisk sygdom. Ved at opdage mere om hvordan neurotransmitterne arbejde, og især hvordan de interagerer, har forskere været i stand til at udvikle nye lægemidler og behandlinger for forskellige psykiske sygdomme.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com