Sådan bruges anvendt adfærdsanalyse terapi for autisme

10/18/2012 by admin

Anvendt adfærdsmæssige analyse (ABA) terapi kan hjælpe med autisme. TaleOm kurere autisme definerer autisme som "en ødelæggende neurologiske og biologiske lidelse typisk påvirker børn i alderen fra 18 måneder til fem år. Autisme påvirker hver enkelt anderledes og på forskellige niveauer af alvorlighed. Nogle personer med autisme er hårdt ramt ikke kan, tale, og kræver konstant en på én pleje, og er aldrig i stand til at leve deres egne. Mens andre er mindre alvorlige, kan kommunikere, og i sidste ende erhverve de nødvendige færdigheder til at leve deres egne."

Instruktioner

Sådan bruges anvendt Anatysis adfærdsterapi for autisme

• Autisme er defineret som udviklingsmæssige forsinkelse, der omfatter symptomer påtale vanskeligheder, mangel på øjenkontakt og isolation. Den adfærdsmæssigesymptomer på autisme omfatter abnormiteter af sprog og tænkningfærdigheder, repetitiv adfærd kaldes "Stims" som vuggende bevægelser,gå på tæerne, og flagrende arme og håndbevægelser. Autistiskefolk har unormale reaktioner på fornemmelser, mennesker, begivenheder ogobjekter. De er tilbøjelige til self-skadevoldende handlinger.

Ifølge Lewis Mehl-Madrona, MD, Ph.D., "Hvad er årsagen autismespecielt er ikke kendt. Nogle eksperter mener, at der er bio-kemiskeårsagerne til autisme; andre formoder, at det er en psykiatrisk lidelse.Nogle mener, at en kombination af de forkerte fødevarer og for mangeantibiotika og miljømæssige toksiner kan skade tyktarmen og føre tilfysiske og adfærdsmæssige problemer, herunder autisme." Alternativteorier omfatter også de ukendte virkninger af barndom vaccinationer.

• Behandlinger er forskellige og det er håbet om alle forældre at én vilvære gennembrud deres barn har behov for. Et vellykket program erAnvendt adfærdsmæssige analyse (ABA) terapi, hvilket kan gøres i denhjem eller i et skolemiljø. Det er en intensiv one-on-one terapi tilundervise grundlæggende kommunikationsfærdigheder, og hvordan man følge retninger og stikord.Målet er, at barnet skal kunne håndtere en typisk skolemiljøet på et tidspunkt i fremtiden.

• Nogle familier har forældrene være instruktøren eller du kan hyre enkvalificeret ABA terapeut for in-home pleje, autisme centre eller at gå som en"shadow lærer" med dit barn i skole. Hvad program har valgtbør have nogle standard læseplan samt adresse den unikkebehov for barnet. Nogle terapeuter optage musik, vist sig at væreganske effektiv. Nøglen er at finde belønninger, der passer barnet.

• At finde midler til dit program er den sværeste ting at gøre. ABAprogrammer kan være dyrt overalt fra $15.000 - $80,000 og ud over enår. Finansiering af disse programmer leveres typisk af de tidligestarte programmet (i Californien) men ventelister kan være ekstremt langeså forældre vælger at betale ud af lommen for at komme i gang så snartmuligt.

• Hvad kan du forvente fra en ABA session? Først og fremmest er det ikkefrikvarter. Sessioner kan vare 1-4 timer og er strenge med enirettesættelser og belønninger system. Børn få feedback inden for 3-5 sekunderaf deres valg. Det er store på billeder også. Fotografier af objekter er anvendtkonsekvent at styrke objekt anerkendelse og ordentlig cue svar.For eksempel, terapeuten vil vise et billede af en lage og gøre enSour ansigtet og derefter et billede af en ispind-pop og gnide hendes mave og gøreen lækker lyd. Så spørger de barnet "som man ønsker jeg?" Barnetgriber enten lage eller kortet lolly pop. Hvis det korrekte svarer opnået, en belønning gives straks, selv om det er bare en verbal"godt job!" og et "nej" er angivet for det forkerte svar normaltledsaget af en skubbe hånden væk. Det lyder hårdt, men det virkerog det skal gentages igen og igen. Det styrker denkorrekte sociale svar på objekter og følelser, der skal undervises.

• Forældrene skal holde op ABA-system på alle tidspunkter hele dagenselv når terapi er ikke i session. Øjeblikkelig svar til forkertadfærd anerkendelse er afgørende for succes.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com