FDA har udstedt advarsler på CT-scanninger

10/29/2011 by admin

Opfundet i 1972 af Godfrey N. Hounsfield og lan Cormack, CT (edb-tomografi) scanninger er et afgørende element til diagnostiske medicinske område. De giver mulighed for læger til at tage billeder af den indvendige side af kroppen og endda se bløde væv, som x-stråler ikke kan se. Men, CT-scanninger også udsender stråling, og nogle mennesker har udtrykt bekymring for deres langsigtede virkninger på den enkeltes sundhed. Som et resultat, har FDA (Food and Drug Administration) i USA udstedt nogle advarsler med hensyn til deres sikkerhed.

Generelle advarsler

FDAS officielle hjemmeside advarer, at langvarig udsættelse for stråler i CT-scanninger kan muligvis føre til kræft. Teknikere skal være særligt bevidste om mængden af stråling bruges med børn, fordi deres mindre størrelse kan føre til yderligere komplikationer, hvis de får for stor en dosis. Desuden kan nogle af de farvestoffer, der anvendes til at give, fotografering af indre organer fører allergiske reaktioner. Patienter bør fortælle deres læge af alle kendte allergier for at undgå mulige komplikationer.

Oktober 2009 advarsel

I oktober 2009, FDA har udstedt en advarsel om brugen af CT-scanninger i fire forskellige hospitaler (tre i Californien) og en i Alabama. Over en periode på 18 måneder, blev over 300 patienter udsat for stråling på højere end anbefalet dosis niveauer. Men trods disse rapporter, FDA udsendte en erklæring på December 8, 2009 at sige, at risikoen ved overeksponering af stråling fra CT-scanninger ikke opvejer fordelene ved en CT scanner, og at patienter bør følge deres lægens anbefaling om at få en CT-scanning.

Nye regler

Som følge af tilfælde af overeksponering i slutningen af 2009, FDA har udstedt nye bestemmelser med hensyn til CT-scanninger. Disse regler gælder for teknikere undersøger patienter. De omfatter: kontrol panelet vises hver gang en ny patient kommer undersøges, justere mængden af stråling, hvis en patient kommer for mere end én scanning, en ny indberetning skal placeres på displayet til at informere teknikeren, hvis stråling bliver administreret overstiger den beløb i forhold til en gennemsnitlig patienten , og at blive holdt af de doser gives til patienter.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com