Orgel & væv Donation oplysninger

09/15/2012 by admin

Orgel & væv Donation oplysninger

Mere end 100.000 mennesker i USA i øjeblikket venter på livreddende organdonationer. I de første to måneder af 2010 udførte sundhedsfagligt personale mere end 4,282 transplantation fra 2.221 donorer. En organdonor kan potentielt donere til så mange som 50 personer. Der er meget få restriktioner placeres på donor støtteberettigelse, og mens de fleste giver deres organer efter døden, er der også levende donorer.

Støtteberettigede donorer

Der er ingen alder restriktioner for orgel og væv donorer; nyfødte til ældre borgere kan være donorer. Personer med medicinske tilstande kan være berettiget til at donere, også; ved død, vil læger undersøge betingelserne i organer og væv og udnytte, hvad de kan. Den vigtigste faktor i enhver donation er tilstand af organerne eller vævene. Dårligt fungerende 30-årige nyrerne ikke er så værdifuld for en ventende transplantation patienten som 50-årige raske nyrer. Patienter i desperat behov for transplantation kan bruge mindre end perfekt organer til at holde sig i live. Mennesker med HIV, kræft eller en systemiske infektioner kan være donorer.

Donor typer

Fleste af organdonationer forekomme efter hjernen død, hvor ilt og blood flow til hjernen permanent har standset. Læger sætte disse donorer på kunstig støtte så organer kan holdes afgørende for fjernelse; organer skal derefter fjernes inden for 72 timer. Donorer, der har været udsat for traumatiske hoved skader og hjertedød kan ikke erklæres som hjerne-døde hvis de er i respirator; deres donation bliver mulige, når familie beslutter at opsige kunstige støtte. Lige før ophør af respirator fjerne læger de relevante organer. Levende donorer kan donere visse organer og væv uden at forårsage skade for deres egen sundhed. De fleste levende donation sager omfatter folk, der kender hinanden.

Organer

Donor organer kan ikke gemmes, så de må blive transplanteret hurtigst muligt. Nuværende ender organer omfatter "nyrer, hjerte, lunger, lever, bugspytkirtel, og tarme. Nyre/Bugspytkirtel transplantationer, hjerte/lunge transplantation og andre kombinerede orgel transplantationer også udføres,"ifølge OrganDonor.gov. Levende donorer er i stand til at donere en enkelt nyre, en del af bugspytkirtlen, en del af en lunge, en del af leveren eller en del af tarmen.

Væv

Væv donation er så vigtige for patienten som organer er for orgel modtagere, men ikke alle væv transplantation redder et liv. I stedet, nogle gange væv drastisk forbedre livskvaliteten. Knogler, ledbånd, brusk, sener, hjerteklapper, hud, hornhinder og mellemøret kan blive transplanteret fra donor til modtager. Sådanne transplantationer har beføjelse til at gendanne syn, reparere svage hjerter og vener, løse bindevæv og erstatte beskadiget hud.

Bliver en Donor

I USA, potentielle donorer skal registrere med deres bopælsland (Se ressourcer). I et forsøg på at lette registreringsdatabasen tilmelding, tillader næsten alle stater beboerne til at vælge at blive donorer, når de fornyer deres chauffører licenser, og den er trykt direkte på licensen. US Department of Health and Human Services anbefaler at registrerede donorer download, udskrive, signere og bære orgel donation kortet, tilgængelig på deres hjemmeside, OrganDonor.gov. Det er vigtigt, at donorer diskutere deres beslutning med familiemedlemmer, men familien kan ikke vælte en donor ønsker, når han er afdød.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com