Måder at rense flodvand

01/23/2013 by admin

Måder at rense flodvand

Når camping, vandreture, jagt eller fiskeri, eller i en nødsituation, er at kende som vand, du kan sikkert forbruge en nøgle til at forblive i live og sunde. Hvis du skal finde drikkevand og har ingen anden mulighed end en flod, er det vigtigt at rense vandet først. Flodens vand kan være forurenet med igler, fækal bakterier og andre mikroorganismer, og ubehandlet vand kan forårsage sygdomme som dysenteri og tyfus.

Kogende

Kogende flodvand dræber alle organismer, der kan være i den. Der er forskellige anbefalinger på den nødvendige tid til kogning. Du skal koge i 5-10 minutter, plus et minut til hver 300 meter over havets overflade.

Jod

Tilføje tablet eller flydende jod til flodvand til at dræbe bakterier, vira og nogle men ikke alle andre organismer. Bruge to tabletter af jod pr. quart eller liter, og lad det sidde i en halv time. Ryste for at sikre jod er helt opløst. Den flydende form har forskellige koncentrationer og kræver forskellige beløb, så Læs vejledningen før brug.

Klor

Klor virker bedre end jod, da det dræber de fleste organismer, er effektiv mod bakterier og vira, har ingen eftersmag og fås i tabletform. Når du føjer klor til din flodvand, skal du vente fire timer før du drikker den. Hvis du har mistanke om kontaminering med giardia, bruge et fint filter så godt.

Vandrensere eller filtre

Vandfiltre varierer i effektivitet baseret på porestørrelse filter wand og om du tilføje jod. Nogle kan ikke filtrere vira såsom hepatitis men vil bortfiltrere organismer som giardia. En kombination af kogende og vand filtre, eller filtre og klor, bør fjerne eller dræbe alle organismer i flodvand.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com