Ikke-medicinsk behandling for Depression

12/18/2012 by admin

Klinisk depression er en psykisk problem, der påvirker mange mennesker verden over. Det kan gøre det meget vanskeligt at fungere i hverdagen, og ud over psykologiske smerte det kan medføre fysiske symptomer som mangel på energi, søvnforstyrrelser, vægttab eller gevinst, og ømhed og smerter. Nogle folk behandler deres depression med tricykliske antidepressiva, såsom Prozac eller SSRI (selektive serotonin reuptake inhibitor) antidepressiva. Disse stoffer kan dog have uønskede bivirkninger. Der er et antal ikke-medicinske behandlinger for depression.

Definition af Depression

Når anvendes i forhold til den mentale helbredstilstand, er depression stenografi betegnelsen for den betingelse, kendt som "major depressive disorder" eller "klinisk depression." Klinisk depression er identificeret som en kontinuerlig, generel lav humør kombineret med lavt selvværd og et tab af interesse i gang-underholdende aktiviteter. I 1980 valgte American Psychiatric Association dette udtryk til at klassificere de ovenstående samling af symptomer som en stemning uorden i diagnostiske og statistiske håndbog for psykiske forstyrrelser (DSM-III). Depression adskiller sig fra de sædvanlige udsving i en persons humør ved at lave stemningen er helt gennemtrængende og vedholdende, og argumentation og logik, der ville normalt få en person ud af sådan en krise er ineffektive.

Medicinske behandlingsmetoder

Mange mennesker med depression behandles med antidepressiva. Nogle mennesker i det videnskabelige samfund hævder at antidepressiva er overprescribed, men dette spørgsmål er op til debat. Det er imidlertid rigtigt, at mange antidepressiva har uønskede bivirkninger. De mest almindeligt ordineret antidepressiva er SSRI-præparater, som kan forårsage deres brugere til at opleve hovedpine, kvalme, agitation eller diarré. Seksuelle bivirkninger er særligt udbredt med SSRI-præparater og kan omfatte nedsat libido eller manglende evne til at nå orgasme. Tricykliske antidepressiva kan medføre mundtørhed, sløret syn eller svimmelhed.

Terapi

Psykiatrisk terapi er normalt anbefales tillæg til antidepressiva. Dette kan tage form af one-on-one sessioner med en terapeut eller gruppe sessioner. Kognitiv adfærdsterapi er en af de mest grundigt researchede og bredt accepteret former for psykoterapi til behandling af depression. I CBT lære patienterne om de tankemønstre, at de har rodfæstet på grund af deres depression og forsøge at rette ikke-konstruktiv negativ tænkning. CBT giver patienterne et sæt mentale værktøjer og strategier til at håndtere deres depression.

Fysisk aktivitet

En strategi til bekæmpelse af depression uden brug af narkotika er motion. Det kan være svært som depression er ofte karakteriseret ved en mangel på energi, selv en fysisk tunghed i lemmer (leaden lammelse). Dog kan bryde en cyklus af inaktivitet være medvirkende til håndtering af sådanne symptomer. Også, motion producerer endorfiner, som naturligt stimulerer gode følelser i hjernen.

Kreativitet

Kreativitet er en af de bedste måder at ikke-medicinske behandling af depression. Mange forskellige typer af kreativitet kan hjælpe. Blot at holde et tidsskrift kan være effektiv, da det giver en afsætningsmulighed for smertefulde tanker og følelser man kan opleve. Spille eller komponere musik, maleri eller havearbejde kan også være nyttigt. Depression har tendens til at være mere almindelige hos personer med kreative personligheder alligevel, og at have noget kreativt at fokusere på kan være deres måde at håndtere det.

Alternativ medicin

Nogle depressive patienter har haft succes med alternativ medicin. Én strategi er lys terapi, som bruger en specialdesignet lyskasse, som tilnærmer effekten af omkring 40 minutter af direkte sollys. Denne teknik kan være nyttigt for dem med Seasonal Affective Disorder, eller sæsonbetinget depression. Akupunktur er også menes at være en nyttig humør booster. Nogle mennesker også tage kosttilskud for depression, den mest almindelige som er St. John's urt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com