Hjernen lidelser: Parkinsons sygdom

10/02/2012 by admin

Parkinsons sygdom er en uhelbredelig tilstand, klassificeret som en motor system lidelse. Symptomerne på Parkinsons sygdom kan gøre det svært for en person lider af denne lidelse at gøre simple opgaver og sygdommen skrider frem til forskellige priser for forskellige mennesker. Parkinsons sygdom har ukendt årsag, selv om forskning fokuserer på visse kemikalier i hjernen som dopamin, som er nødvendige for at hjælpe hjernen celler kommunikere med resten af kroppen.

Risiko for Parkinsons sygdom

Parkinson's Disease Foundation vurderer, at en million mennesker i USA har denne lidelse. Alle racer af mennesker er betinget af, men kaukasiere er mere tilbøjelige til at udvikle Parkinsons sygdom end andre racer. Mænd er en smule større risiko end kvinder og tegn på sygdommen kan forekomme på alle alderstrin, selv om den gennemsnitlige alder for en person begynder at udvise symptomer er 60 år gammel. I mennesker, der er ældre end 80 påvirker Parkinsons én ud af 20.

Symptomer

Tegn på Parkinsons kan gå næsten ukendt for så længe et par år før de bliver indlysende nok for nogen til at indse, der er et problem. Parkinsons symptomer er rystelser, som almindeligvis vil begynde i personens hænder. En tilstand kaldet bradykinesi kan udvikle, hvor enkelt har en vanskelig tid at starte frivillige bevægelser. Gåture kan blive problematisk med denne Parkinsons symptom, som en person vil blande langs og derefter ikke være i stand til at tage det næste skridt. Muskel stivhed i arme og ben og i nakken kan opstå og kropsholdning og en persons balance kan være kompromitteret. Bevægelser som blinker og smiler kan ikke kunne udføres og tale kan være næsten umuligt.

Parkinsons komplikationer

Ud over symptomerne på Parkinsons sygdom der findes en række komplikationer, der kan dukke op. Et er at have en hård tid forsøger at tygge eller sluge som gør noget så simpelt som at spise en akkord. Depression over de problemer, som lidelse præsenterer er ofte ser og falde i søvn for en person med Parkinsons kan være meget svært. Forstoppelse og vandladningsproblemer udvikler ofte og medicin anvendes til behandling af Parkinsons har alvorlige bivirkninger såsom ufrivillige bevægelser af arme og ben og hallucinationer.

Levodopa

Medicin anvendes til behandling af Parkinsons sygdom fokus på at øge patientens dopamin niveauet i hjernen. Den oftest ordineret lægemiddel til dette kaldes levodopa. Levodopa faktisk forekommer i menneskekroppen naturligt. Det kommer i pilleform, og når det tages omdannes til dopamin i personens hjerne. Andre lægemidler anvendes i forbindelse med levodopa til at holde det fra at dreje i dopamin, før det bliver til hjernen. Fordelene ved dette stof er normalt ses lige bortrejst hos en patient, men over tid lægemidlets effektivitet begynder at falde og det kan forårsage de ovennævnte symptomer såsom trækninger og vrangforestillinger.

James Parkinson

James Parkinson var en engelsk læge som en politisk aktivist og geolog. Han blev født i London på 11 April 1755 og døde den 21 December 1824. Parkinsons skrev et essay i 1817 beskriver symptomer på sygdom, vil en dag blive opkaldt efter ham. Parkinsons iagttog seks personer med Trængselen tage daglige gåture og fra disse observationer skrev "En Essay om ryster parese." Blandt andet skrev Parkinsons også om gigt og peritonitis.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com