Hvad er procent af folk med Crohns sygdom?

08/24/2011 by admin

Crohns sygdom er en auto-immun sygdom, hvor fordøjelseskanalen angreb selv. Sygdommen forårsager betændelse i det berørte område af fordøjelseskanalen fører til symptomer, såsom mavesmerter, diarré, kramper, halsbrand og kvalme. Selvom sygdommen ikke påvirker en stor del af befolkningen, har dens udbredelse været stigende i de sidste mange år.

Historie

Crohns sygdom er opkaldt efter Burrill B. Crohn, MD, der identificeres sygdommen i 1932. Sygdommen havde været anerkendt i 1913 af skotske kirurg opkaldt T. Kennedy Dalziel, MD, der dokumenterede mindst ni tilfælde af "tarm enteritis (betændte tarmkanalen)." Sygdommen blev dog ikke opkaldt indtil Crohn, med to associates, Leon Ginzburg, MD, og Gordon Oppenheimer, MD, offentliggjort et papir, der beskriver egenskaber af sygdommen. De besluttede, at sygdommen ikke var forårsaget af en mykobakterielle infektion som tidligere antaget. Crohn bestemmes betingelsen til en auto-immun sygdom.

Typer

Crohns sygdom er en af to betingelser kendt som inflammatoriske tarm sygdomme (IBD), den anden er colitis ulcerosa (UC). I modsætning til colitis ulcerosa, kan Crohns sygdom påvirke nogen del af fordøjelseskanalen, herunder spiserøret og mund. Det er oftest forekommer i terminal ileum i slutningen af tyndtarmen, hvor det slutter sig med kolon. Colitis ulcerosa kun påvirker tyktarmen.

Statistik

Crohns sygdom påvirker mindre end 1 procent af befolkningen. Ifølge den nationale fordøjelsessystemet sygdomme Information Clearinghouse er der 162 tilfælde af Crohns sygdom pr. 100.000 personer, med et gennemsnit på omkring syv nye tilfælde diagnosticeret i USA og Europa hvert år. I øjeblikket, er der ca. 500.000 mennesker i USA med Crohns sygdom. Der er en højere forekomst af Crohns sygdom i de udviklede nationer, især USA og Europa. Ifølge "The British Medical Journal," forekomsten af Crohns sygdom i USA, Storbritannien, Italien, fordoblet Island og Finland i tidsrummet mellem 1955 og 1995.

Funktioner

Crohns sygdom kan opstå på alle alderstrin, men det er oftest diagnosticeres i alderen 15 og 35. Det synes næsten ligeligt hos både mænd og kvinder. Mennesker af jødisk anstændigt er fire gange større sandsynlighed for at have Crohns sygdom. Det er den mest almindelige blandt kaukasiere, med cirka 90 procent diagnosticeret at være kaukasisk. Afro-amerikanere er andet højeste. Det er konstateret mindst ofte blandt Hispanics og asiater. Mennesker, der har en nær slægtning med IBD er 30 gange mere tilbøjelige til at blive diagnosticeret med Crohns sygdom eller colitis ulcerosa.

Årsager

I 2009 forblev årsagen til Crohns sygdom ukendt. Forskning der udføres for at afgøre, hvad der forårsager tarmen til pludselig begynde at angribe sig selv. Det er denne abnorm immunreaktion, der forårsager betændelse og symptomer på Crohns sygdom. Faktorer, såsom genetik, miljø og antigener, kan alle bidrage til sværhedsgraden af betændelse, men hidtil, udløser for sygdommen er stadig et mysterium. I modsætning til gamle overbevisninger, er Crohns sygdom ikke anlagt på kost eller stress.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com