Hvad er behandlingerne af fede hudtumorer?

03/28/2017 by admin

En fede hud tumor kaldes en lipoma. Selv betragtes som en tumor, er disse klumper af fedtvæv ikke kræft. De opstår normalt i midaldrende, men de kan forekomme i alle aldersgrupper og kvinder eller mænd.

Udseende

En fed tumor vises i et område af huden og vokser langsomt. Det ikke sprede sig til andre områder af kroppen som en ondartet kræft ville. Det er ikke normalt smertefulde.

Hvornår skal behandle

Da en lipoma ikke er skadeligt eller smertefulde, kræver det altid ikke behandling. Men hvis en klump vokser store, forårsager irritation, tryk eller smerter eller er synligt uinteressant, kan du vælge at få det fjernet.

Diagnose

En læge kan kontrollere, at fikserede er blot en fede hud tumor. I mange tilfælde kan han fortælle blot ved visning og følelse klump, da en liposarcoma flytter forskelligt under huden end en lipoma. Hvis fikserede ser mistænkeligt, kan en biopsi bekræfte diagnosen. Dette er vigtigt, da en liposarcoma, som også vokser i huden, kræft og vokser hurtigt.

Kirurgisk fjernelse

Hvis en fede tumor er stor eller forårsager ubehag, kan kirurgi fjerne den. I de fleste tilfælde, kan kirurgi gøres som en ambulant procedure under lokalbedøvelse. Hvis tumoren størrelse eller placering kræver generel anæstesi, vil kirurgi gøres på et hospital. Lipomas, der er fjernet kirurgisk har ikke tendens til at opstå igen.

Fedtsugning

Et alternativ til kirurgisk fjernelse er fedtsugning, hvor fedtvævet er fjernet via en kanyle og sprøjte teknik. Fordi fedtsugning ikke kan fjerne alle fedtvæv, som gør operation, står lipoma en større chance for i sidste ende vokser tilbage.

Steroid injektioner

Lægen kan indsprøjte område af tumor med steroider. Svulsten vil forblive men vil aftage i størrelse.

Overvejelser

En fed tumor er ikke alvorlig. Dog ikke selvstændige diagnosticere og antage, at enhver klump er harmløse. Når du først opdager en vækst, se din læge til at bekræfte diagnosen og sikre, at det ikke er kræft.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com