Hvorfor huden rynke når det er vådt?

03/20/2011 by admin

Huden er kroppens største organ og giver input til følelsen af touch, herunder ændringer i temperatur, tryk og miljø. Huden reagerer også på forskellige miljømæssige effekter på forskellige måder, herunder at få solskoldning som følge af for meget sol og rynket hud fra for meget vand eksponering.

Betydning

Huden hjælper med at forhindre infektion, og dybere lag absorbere stød for at undgå skader. Men skader huden gennem overeksponering for solen kan føre til hudkræft, og langvarig udsættelse for saltvand kan forårsage dehydrering. Forstå hvordan hud reagerer på forskellige miljøfaktorer kan forlænge dit liv og beskytte dit helbred.

Huden lag

Menneskers hud består af flere adskilte lag. Det yderste lag kaldes epidermis, mens det midterste lag er dermis. Dermis indeholder blodkar, svedkirtler og nerver og er holdt sammen af kollagen, der indeholder smerte receptorer. Epidermis indeholder melanin, det stof, der skaber hud pigment, og dens tykkelse varierer i forskellige typer af huden. For eksempel er de tykkeste områder i håndflader og fodsåler.Epidermis producerer også olie kaldet sebum, som er en slags isolering, der holder vandet ud. Du kan se tegn på sebum, når du touch glas og efterlade et fingeraftryk.

Proces

Når huden er nedsænket i vand er sebum skyllet væk hurtigere, end kroppen kan producere den. Når udsat, begynder huden at absorbere vand, der forårsager overfladearealet af huden til at svulme. For at kompensere for den øgede areal, vores hud rynker.

Saltvand

Saltholdigheden af vandet påvirker også, hvor vand er absorberet. Sebum er stadig vaskes væk, når du går svømning i havet, men din hud vil ikke rynke. I stedet, det vil begynde at føle stramme, som de saltvand faktisk trækker vand fra kroppen.

Misforståelser

Hud forbliver ikke den samme gennem hele livet, som gamle celler konstant dør og falde ned, mens nye hudceller er lavet. Også, rynke hud ikke som følge af fordybelse i saltvand, hvilket er grunden til svømning i en sø forårsager rynker men svømning i havet ikke.

Løsning

Vand absorberes af huden vil begynde at fordampe så snart kroppen er op af vandet, og huden vil begynde at lave sebum igen og hurtigt mister rynket udseende.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com