Referencemetoderne for de samlede Bilirubin

04/21/2011 by admin

Referencemetoderne for de samlede Bilirubin

Bilirubin, som giver røde blodlegemer deres farve, kan måles ved en hudtest eller en blodprøve. Du skal muligvis have din bilirubin testet hvis du har gulsot eller din læge mistænkte lever problemer eller leversygdom. Lægen kan også teste bilirubinniveauer at tjekke på medicin du tager og dens virkning på leveren.

Hvad er Bilirubin?

Bilirubin er et produkt af blodet. Det er en mørk gullig farve og fundet i hæmoglobin af røde blodlegemer, hjælpe med at give dem deres farve. Bilirubin kan fundet i galde og urin, som gamle røde blodlegemer nedbrydes og nyt blodceller er dannet. Det giver farve til urin og fecal spørgsmål som bilirubin er fjernet fra kroppen.

Hvorfor Test for Bilirubin?

Leveren renser ud i blodet og enhver bilirubin, fundet i det. Hvis din læge mistænkte lever problemer, en bilirubin måling kan hjælpe se, om leveren er i stand til at holde med rengøring ud blod og bilirubin. Høje niveauer kan betyde leveren er ikke at fjerne bilirubin ordentligt, eller kunne signalere et medicinsk problem med overdreven opdeling af røde blodlegemer. Gulsot skyldes sådanne et overskud af bilirubin, det gør sin vej ind i huden og øjnene, der forårsager den afslørende gul farve.

Hudtest

Hudtest af bilirubinniveauer sker ved måling af Ekstinktionen af huden med visse bølgelængder. Målingen skal dog en sammenligning faktor, så huden afprøvning af bilirubinniveauer er ikke meget nøjagtige eller nødvendigvis pålidelige, så bør bruges kun som en screeningsværktøj. Også, hud test skal udføres flere gange, så et gennemsnit af resultaterne kan bruges til at fastlægge bilirubin.

Blood test

Der er flere måder at teste blod for bilirubinniveauer afhængigt af fotometriske enhed eller kemisk reagens, der anvendes til at opdage det. Blod gas kan kontrolleres ved hjælp af ultralyd metoder uden brug af et kemisk reagens, eller et kemisk reagens kan bruges som binder til bilirubin. Powell metode bruger et diazo reagens med natriumbenzoat-urea løsning. Metoden Jendrassik og Gróf bruger koffein kombineret med natriumacetat, natriumbenzoat og en diazo reagens. Metoden konge og Coxon bruger ammoniumsulfamat, natriumazid og ethanol med en diazo reagens.

Metoderne varierer på resultater

Alle metoder til at opdage bilirubinniveauer varierer og kan give unøjagtige resultater, der er for høj eller for lav. I øjeblikket er der ikke en præcis og helt nøjagtig metode til at bestemme det nøjagtige niveau af bilirubin i blodet. Alle test giver et anslået beløb og er tilstrækkelige til at bestemme leverfunktion eller problemer med leveren at fjerne bilirubin fra blodet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com