Hvordan til at tale med en læge om PCOS

06/07/2010 by admin

Hvordan til at tale med en læge om PCOS

Én ud af 10 kvinder har polycystisk ovariesyndrom (PCOS); men det er en af de mest vanskelige betingelser for at få diagnosticeret. Dette er hovedsageligt fordi PCOS symptomer kan variere meget fra kvinde til kvinde. Plus, er de ofte delt med andre stofskiftesygdomme. Hvis du har mistanke om, at du eller en elsket man har PCOS, du har brug at vide, hvordan til at tale med din læge herom. Læs videre for at lære hvordan.

Instruktioner

• Få fakta. Gøre så meget læsning, som du kan om PCOS, så du kan få en kvalificeret samtale med din læge. Der er mange bøger og hjemmesider dedikeret til PCOS, og det ville være gavnligt at bringe nogle af litteratur med dig til din læge udnævnelse.

• Nedskriv symptomerne du oplever således at du kan tale om de mest almindelige PCOS symptomer og se, hvordan du sammenligne. Du behøver ikke at lider af alle symptomerne, men jo mere du ved om din risikofaktorer, jo bedre.

• Kig på dit stamtræ. Lægen vil bede om en komplet sygehistorie, så jo mere du ved, jo bedre chance har du for en gennem diagnose. Af særlig betydning er de andre kvinder i din familie, fordi PCOS er arveligt. Enhver historie af diabetes eller barnløshed er et rødt flag.

• Finde en læge, der forstår betingelsen. Ikke stole på dine regelmæssige OB/GYN til at give dig en diagnose. I stedet, søge hjælp hos en endokrinolog. De er mere tilbøjelige til at bestille de korrekte tests skulle lave vurderingen. Du kan også ringe i forvejen. Spørg læge eller sygeplejerske praktiserende læge, hvis hun har nogen erfaring med PCOS. I bekræftende fald hvor mange tilfælde hun har set.

• Har et mål for øje. Ønsker du at blive gravide med PCOS eller du blot ønsker for at administrere dine PCOS symptomer? At have et klart mål i syne vil hjælpe dig og din læge beslutter på din næste fremgangsmåde.

• Vis op tidligt og stille en masse spørgsmål. De fleste kvinder er mere behagelige at tale om symptomer og problemer før en bækken eksamen end efter; så hold dit tøj og anmode om en kontor besøg.

• Være klar til et batteri af tests. Hvis din læge mistænker PCOS, vil han udføre en lang række tests for at bekræfte diagnosen.

Tips & advarsler

  • Ikke være genert, når vi taler om dine symptomer. Mange af symptomerne på PCOS kan være pinligt at tale om; men det er vigtigt at du betro sig til din læge om alt, hvad du oplever.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com