Tidlige tegn & symptomer på lungekræft

09/29/2010 by admin

Nogle gange en hoste er ikke bare en hoste, især hvis du er ryger. Den sørgelige sandhed er, at en af de tidlige tegn på lungekræft indebærer en hoste; og rygere udgør en betydelig del af patienter med lungecancer. Med en anslået sats på 219,000 nye tilfælde for 2009, bør man være opmærksom på de tidlige tegn og symptomer forbundet med lungekræft.

Lungekræft og statistik

Som med de fleste kræftformer, er der ingen kendte direkte årsag til lungekræft. Statistiske beviser viser, at rygere tegner sig for 85 procent af diagnosticerede tilfælde. Kræft organisation hjemmeside hedder det, at 29 procent af alle kræftdødsfald i 2009 vil være relateret til lungekræft. Men hvis lungekræft er fanget i de tidlige stadier, overlevelsesraten er meget højere. Det foreslås, at hvis du er ryger eller har en historie af kræft i familien, du skal få undersøgt hvis disse tidlige tegn begynder at dukke.

Fase 1 symptomer

På trin 1, kan en lille tumor mindre end 3 centimeter lange findes overalt i lunge bortset fra de vigtigste bronkierne. En tumor denne størrelse ikke kan mærkes af patienten. Begyndende symptomer kan være en lille, vedvarende hoste og lille brystsmerter, afhængigt af placeringen af tumoren.

Fase 2 symptomer

På etape 2, kan tumor have vokset og lægge mere pres på det berørte område eller vokset til brystvæggen. De omkringliggende lymfeknuder kan også blive påvirket. Symptomerne kan være mere synlige. Hoste kan vare ved og gøre til en hvæsen. For ikke-rygere, kan det forlænge i op til to uger. Mere slim kan også komme op, sammen med åndenød og nogle smerter i brystet.

Calcium

Lunge kræftceller har undertiden ledsagende symptomer, der påvirker patienten. Disse celler har tendens til at producere adrenocorticotrophic hormoner, som forårsager en sekretion af cortisol. Denne sekretion fører til en forøgelse af calcium i blodet. Dette kan føre til nyresten, manglende appetit og generel svaghed.

Alvorlige symptomer

Hvis disse tidlige symptomer findes i mere end tre uger uden behandling, kan symptomer på etape 3 lungekræft begynde. Slim i hosten kunne begynde at ændre farve og endda inddrage blod. Hvis svulsten er vokset, kan det lægge pres på omgivende nerver, forårsager følelsesløshed i en arm eller hals. Gentagne tilfælde af bronkitis og lunge infektioner kan også være et tegn.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com