Hvad er pH di vand?

12/19/2010 by admin

Hvad er pH di vand?

Di vand er ionbyttet vand eller demineraliseret vand. Det er hovedsagelig vand uden mineralerne, eller så tæt på ingen mineraler som muligt, findes normalt i en typisk vandforsyning. Bestem pH di vand, er det nødvendigt at foretage en test bruger pH skala, der måler, hvorvidt et stof er en syre, en base eller neutral. Denne test vil producere en score fra 1 til 14.

Di vand

Deioniseret vand er gratis af ioner, som er opkrævet molekyler eller atomer, der forekommer naturligt i vand. Tilstedeværelsen af ioner kan påvirke pH i vand, hvilket gør det mere grundlæggende eller sure. Deionization-proces indebærer at sende vandet gennem ionbyttende harpikser, der fjerne mineralske salte.

Deioniseret vand er nyttig for en række kommercielle formål, herunder fremstilling af kosmetik, lægemidler og vand-baserede rengøring forbindelser.

PH skala

PH-skalaen måler koncentrationen af frie hydrogen ioner til at angive, om et stof er en syre eller en base. Som procentdelen af fri brint ioner øger, går pH op.

PH-skalaen går fra 0 til 14. Hvis et stof er neutral---det er registrerer hverken en syre eller en base--- så det som 7. En pH under 7 er sure, og en pH over 7 er grundlæggende.

PH i vand

Da rent vand er hverken en syre eller en base, har en pH på 7. Men rent vand virkelig findes ikke i naturen, på grund af den allestedsnærværende tilstedeværelsen af mineraler og andre naturlige og menneskeskabte forureninger. PH-værdien i ferskvand i vandløb, floder og søer svinger mellem 6 og 8, afhængigt af mineralindhold, temperatur, dybde og andre miljømæssige faktorer.

Deionization og pH

I teorien betyder manglen på ioner, deioniseret vand skal have en pH-værdi på 7. Men når deioniseret vand kommer i kontakt med atmosfærisk kuldioxid, absorptionen af gas producerer kulsyre, som kan reducere vandets pH til så lidt som 5,5. Af denne grund er pH-læsning af deioniseret vand som regel under 7.

Målinger

Når du måler pH di vand, bør den første læsning 7. Hvis det ikke er, derefter måleinstrumentet ikke korrekt funktion. Nogle pH meter vil ikke arbejde fordi de savn ioner til at give en nøjagtig aflæsning. En 7 er læsning før kuldioxid har sin virkning. For at holde læsning på 7 og undgå problemet med kuldioxid sænke læsning, er det nødvendigt at enten holde di vand fra at blive udsat for luft eller koge vand for at fjerne kuldioxid. Den korrekte pH måling er 7 for di vand, og effekten af kuldioxid skal ignoreres.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com