Barium sulfat Suspension sikkerhed

05/16/2010 by admin

Barium sulfat Suspension sikkerhed

Barium sulfat er en ionisk sammensatte med den kemiske formel BaSO4. Det er en solid krystallinsk pulver ved stuetemperatur og opløses ikke i vand, selv om det kan bruges til at forberede en suspension, hvor faste partikler er spredt over hele vandet men ikke opløses. Barium sulfat suspensioner er almindeligt anvendt som kontrast i diagnostiske billeddiagnostiske procedurer; i modsætning til de fleste barium forbindelser er barium sulfat suspensioner typisk sikkert, når det indtages hvis udarbejdet og administreres ordentligt.

Brug i billedbehandling

Mave-tarmkanalen--mave og tarme--ikke viser sig tydeligt på almindelige x-ray billeder. Barium sulfat er røntgenfast, hvilket betyder, at det absorberer x-ray bestråling. Læger normalt administrere en dosis af barium sulfat suspension eller "barium måltid" enten mundtligt eller gennem endetarmen, via et lavement, nogle timer før proceduren. Inde mave-tarmkanalen absorberer barium sulfat de røntgenstråler, der ellers ville rejse gennem kroppen, forårsager gastrointestinalkanalen vises hvide på filmen. Denne effekt giver kontrast mellem mave-tarmkanalen og andre strukturer, så lægen kan opdage abnormiteter såsom mavesår eller tumorer.

Mad og drikke

Læger vil generelt bede at du undlade at spise eller drikke efter midnat om morgenen den eksamen. Det er ikke farligt at spise eller drikke før x-ray scanning, kan dermed forringe kvaliteten af billedet og dermed besejre formålet med proceduren.

Toksicitet og bivirkninger

Barium sulfat suspensioner er generelt sikker og ikke-giftige på ordentlig dosisniveauer, dels fordi barium sulfat er meget tungtopløseligt (hvilket betyder det ikke opløses i vand). Barium sulfat kan ofte, imidlertid forårsage kramper eller forstoppelse. Det er klogt at drikke masser af vand efter testen til at minimere risikoen for disse bivirkninger.

Ekstreme reaktioner

I visse sjældne tilfælde, kan oral eller rektal administration af barium sulfat fremkalde alvorlige reaktioner såsom oppustethed, kvalme, mave smerter og brystet trykken. Hvis du oplever nogen af disse symptomer, skal du advare din læge straks.

Reaktivitet og opbevaring

Barium sulfat er ikke-brændbart; Det kan dog frigive giftige gasser, hvis det er opvarmet til ekstremt høje temperaturer. Det er også usikkert at gemme barium sulfat sammen med kalium, fosfor, aluminium eller visse andre reduktionsmiddel, da det kan reagere voldsomt med disse andre elementer/forbindelser. Kombinere barium sulfat med aluminium i overværelse af varme er især uklogt og kan udløse en eksplosion.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com