Pediatric Celiac sygdomssymptomer

07/07/2010 by admin

Pediatric Celiac sygdomssymptomer

Cøliaki er en autoimmun sygdom, der gør en person intolerante af gluten, som er et protein fundet i hvede, byg og rug. Når en person med cøliaki ingests gluten, blive villi (lille fremspring), linje tyndtarmen beskadiget. Denne skade forstyrrer absorptionen af næringsstoffer. Forældre og pårørende skal være opmærksom på pediatric symptomerne på cøliaki, da det er vigtigt for et barn med cøliaki at starte en glutenfri diæt så hurtigt som muligt.

Manglende trivsel

Børn, der ikke får vægt på en normal sats er diagnosticeret med "manglende trivsel." Børnelæger nøje vil overvåge et barns vækst på et diagram, og hvis vægten falder til under 5 percentilen, så der er plads til bekymring. Børn med cøliaki vil undertiden har problemer med at få vægt, fordi de ikke er absorbere den rigtige mængde af næringsstoffer. Når en glutenfri kost er fulgt, bør barnet begynde at få vægt til en mere normal sats.

Kronisk maveproblemer

Cøliaki er en tilstand, der påvirker hele fordøjelsessystemet. Fælles pediatric symptomer omfatter mavesmerter, diarré, oppustethed og nedsat appetit. Disse symptomer bliver mere alvorlig efter et barn spiser mad, der er højt indhold af gluten. Kronisk maveproblemer, samt eventuelle andre celiac sygdomssymptomer, bør bringes opmærksom på barnets børnelæge.

Forsinket pubertet

Ved at påvirke absorptionen af næringsstoffer, cøliaki i høj grad påvirker et barns ben alder og hormonniveauer. Dette er grunden til, at puberteten kan blive forsinket i nogle tilfælde. Hvis en pige har ingen bryst udvikling i en alder af 13, hendes puberteten betragtes som forsinket. Drenge betragtes som forsinket, hvis de har nogen udvidelse af testiklerne af 14-årig.

Dental emalje defekter

En tandlæge kan være den første person til at Ane et barn har cøliaki, fordi beskadiget tand emalje er fælles i dem med denne betingelse. Tegn på emalje problemer omfatter misfarvning, ru tekstur og dybe riller. Lejlighedsvis, vil et barn med cøliaki udstille tandproblemer, og ingen andre symptomer.

D-vitaminmangel

D-vitamin er en af de vigtigste næringsstoffer for et voksende barn, da det bidrager til at vokse stærke knogler. Børn, der har en beskadiget tyndtarmen af cøliaki kan nemt blive mangelfuld i vitamin D. Dette er årsag til bekymring, da en mangel kan føre til engelsk syge, osteoporose og multipel sklerose.

Dermatitis Herpetiformis

Mange børn og voksne med cøliaki har en relaterede tilstand kaldet dermatitis herpetiformis. Dette er en hudlidelse, der er forårsaget af en allergi over for gluten. Dem, der lider af dermatitis herpetiformis vil udvikle kløende udslæt, når de rører eller indtage gluten.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com