Hvad er Ring orme?

02/02/2011 by admin

Hvad er Ring orme?

Ringorm er en hudinfektion forårsaget af en svamp. Det er ikke – som navnet antyder – forårsaget af en orm. Denne infektion fik sit navn på grund af hvordan det nogle gange vises på huden som en ring med en hævet definerede linje omkranser normale hudfarve. Ringorm kan påvirke huden, hovedbunden, lysken (jock kløe), fødder (fodsvamp) eller negle.

Beskrivelse af ringorm

Ud over ring udseendet, kan ringworm af kroppen også præsentere som kløende, hævede og skællende pletter, der undertiden blister. Ringworm af foden (fodsvamp) normalt vises mellem tæerne og fremgår af skalering eller revner i huden. Ringworm af hovedbunden begynder som en lille bums men udvikler sig til skællende, skaldede pletter. Undertiden hovedbunden også udvikler sprøde gule pletter og forårsager hår til at blive skør og let bryde. I ringworm af krop og hovedbund, som udslæt udvider, kan flere plastre udvikle og overlapper hinanden. Ringworm af neglene præsenterer anderledes. Det forårsager negle til at blive tyk, smuldrende og misfarvet.

Hvordan det er spredt

Ringorm er meget smitsom og kan optages gennem direkte hud-mod-hud kontakt med en inficeret person. Det er også spredes gennem forurenet elementer såsom tøj eller kamme. En anden fælles metode til ordregivende ringorm er pet og spille med et smittet dyr. Dette er især tilfældet med katte på grund af deres følsomhed over for svampen. Ringorm svampe vokser i varme, fugtige områder. Derfor, hvis du ofte har moistness såsom sved på visse områder, krop eller udvikle små negle, hud og hovedbund skader, du er mere sårbare over for kontraherende svampen. Ringorm er smitsom, indtil læsionen begynder at skrumpe.

Pleje af ringorm

Hvis du udvikler ringorm, forsøg først at behandle det derhjemme. Holde din hud ren og tør og bruger rene lagner og pyjamas hver dag i løbet af infektionen. Købe over-the-counter anti-svampe pulver, lotion eller cremer, der indeholder miconazol eller clotrimazol. Spørg på apoteket hvis du er usikker på hvilket produkt til at købe. Hvis du har kæledyr, rådføre sig med din dyrlæge for ringorm pet behandling.

Advarselstegn for ringorm

Nogle advarselstegn for ringorm angiver, at du bør konsultere din læge. Kalde din læge, hvis du udvikler tegn på infektion såsom røde striber, pus, feber, varme at røre og hævelse. Du bør også rådføre sig med hende hvis tilstanden ikke forbedres, efter en måneds behandling af det derhjemme. Hun kan ordinere anti-svampe medicin, såsom ketaconazole. Hvis du har en infektion, skal du muligvis også en antibiotika recept.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com