Definition af genetisk rådgivning

05/01/2010 by admin

Definition af genetisk rådgivning

Genetisk rådgivning er en tjeneste, der er præsenteret for patienter, der muligvis kan være i risiko for genetiske sygdomme. Denne type rådgivning er også tilgængelige for forældre, der forventer, og kan være bekymret med hensyn til de gener, som de kan videregive til deres barn. En genetisk rådgivning session giver nyttige medicinske oplysninger.

Uddannelse

Afhængigt af placeringen, kan kravene for at blive en genetisk rådgiver variere. Generelt, kandidater gennemføre en master's program i rådgivning og genetik, så de er forpligtet til at bestå en prøve er behandlet af en nationaliseret genetisk rådgivning pensum. Genetiske rådgivere vil være i stand til at arbejde med patienter i en klinisk indstilling under deres uddannelse.

Betydning

Der er en række grunde til at opsøge genetisk rådgivning, og i forskellige situationer patienter kan henvises. Forældre er normalt rettet til en genetisk rådgiver, når en læge mener, at de muligvis vil passere usikre træk til deres afkom. Forældre, der har haft mislykkede graviditeter kan beslutte at gå til genetisk rådgivning at afdække trin for at undgå for tidlig opsigelse, hvis de vælger at forsøge at få et barn igen. Personer, der lider af en sygdom, der har en genetisk sammenhæng er også sendt til genetisk rådgivning, ligesom patienter med en familie historie af genetiske sygdomme. Du kan også beslutte at få genetisk rådgivning bare af nysgerrighed.

Funktioner

Overalt i en session, vil genetisk rådgiver søge informationer om familiens historie og forhøre sig om hvorfor enkelte udvalgt til at få rådgivning. Hvis rådgiver mener, at det er afgørende, kan han foreslå gentest, som normalt udføres af en læge. Efter gentest, vil patienten være i stand til at mødes med rådgiver til at diskutere resultaterne og eventuelle mulige virkninger.

Effekter

Rådgiver vil tale om virkningerne af at have en mutation og den indvirkning, det vil have på en persons liv. Genetisk rådgivning giver oplysninger om muligheden for spørgsmål vises i fremtiden, sammen med måder at undgå at opdage og behandle forskellige lidelser, der er knyttet til dine gener. Diagnosticering af en skadelig mutation kunne være en chokerende oplevelse, så genetisk rådgivning giver plads til at håndtere denne type af nyheder.

Hvor man kan finde en genetisk rådgiver

Din læge kan vejlede dig til en genetisk rådgiver. Også, medicinske centre og universiteter normalt har parthaver genetiske fagfolk, eller kan tilbyde henvisninger til en genetisk behandlingscenter. Som yderligere oplysninger er blevet undersøgt med hensyn til genetik, er genetiske rådgivere blevet mere specialiserede.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com