Hvad er test for Adrenal funktion?

12/22/2013 by admin

Klinisk set, binyre træthed er den tilstand, resultater, når de lab test, der måler adrenal funktion kommer tilbage inden for normale grænser men du har symptomer på under-aktive adrenal funktion. Det er ikke helt en sygdom tilstand, men det er ikke en tilstand af normal funktion, enten. Binyrerne stadig producere hormoner og neurotransmittere de formodes for at producere, men de give ikke boost nødvendig når stress rammer. De har tappet ud på en højere baseline, så det kræver mere at sparke op niveauer.

Når binyrer er beskattet til det punkt, hvor de ikke længere reagerer på livets belastninger, nerverne føles som om de er på kanten. Dette er resultatet af uregelmæssig cortisol niveauer og forstyrrelser i kortisol produktion cyklus. I dette forhøjet tilstand kroppen er programmeret til at reagere bogstaveligt på et splitsekund, også kendt som kamp-eller-flygt.

Der er forskellige måder at teste adrenal funktion: blodprøver, adrenal tests, urin test, spyt test og adrenal spørgeskema tests.

Spyt hormon test

Spyt test involverer indsamling spytprøver med bestemte intervaller over 24 timer, som giver snapshots, der præsenterer udsving af binyrehormoner. Spyt hormon test måler mængden af forskellige hormoner i dit spyt i stedet for i dit blod eller urin. Adskillige undersøgelser bekræfter den test nøjagtighed på med angivelse af adrenal hormonniveauer i cellerne, og det er den eneste test, der måler dem i denne metode.

Den bedste måde at afgøre binyrebarkpræparater niveauer er at bruge en spyt-test, der måler kortisolniveauer flere gange om dagen. Det er så simpelt som bærer rundt på et par små rør og på udpeget tidspunkter af dagen, spytte i et af rør og derefter recapping den. Prøverne normalt behøver ikke at være nedkølet og kan sendes pr. mail til laboratoriet spyt kit fabrikanten anbefaler.

24-timers urin Cortisol Test

24-timers urin Cortisol test er måler de hormoner, der udskilles i urinen over en 24-timers periode. Denne lab test kan være en indikator for produktionen af flere adrenal steroidhormoner, herunder kortikosteroider, aldosteron og kønshormoner. Selvom laboratorium række hvad har betragtet som normale niveauer er for bred til at være af stor værdi i at diagnosticere alle, men de mest alvorlige tilfælde af adrenal dysfunktion, hvis den hormonelle udgang er i bunden 1/3 af "normalområdet", kan adrenal træthed træthed være forholdsvis sikker.

Blodprøver

Der er blodprøver for at måle cirkulerende niveauer af binyrehormoner aldosteron og cortisol, og andre til at måle kønshormoner relateret til adrenal funktion. Men ifølge deres natur, blodprøver videregive kun niveauer af hormoner, der cirkulerer i blodet og ikke afsløre dem inde i væv, eller potentielt tilgængelig til væv. Men når blodprøver og urinprøver fortolkes sammen af en uddannet læge, et billede af din adrenal funktion kan være stykket sammen, især når oplysninger, der bruges sammen med din kliniske præsentation og sygehistorie.

ACTH test

ACTH udfordring Test hjælper med at evaluere adrenal reserver og lydhørhed og således kan hjælpe med at registrere binyretræthed. I denne test måles baseline niveauer af cirkulerende kortisol først. Derefter sprøjtes et stof som Adrenal Corticotrophic hormon (ACTH) der stimulerer den adrenal produktion af hormoner. Efter udfordringen stof er givet, er cirkulerende cortisol igen målt til at se hvor godt binyrer var i stand til at reagere på stimulering. En normal reaktion er for cortisol i blodet på mindst dobbelt. Når kortisolniveauer ikke fordoble eller stige kun lidt, kan adrenal træthed være mistænkt.

Spørgeskema

Den adrenal spørgeskema er nemt at tage og har vist sig for at være yderst nyttig i kliniske omgivelser. Når det bruges sammen med nogen af de ovenstående test, er det også meget præcis diagnosticering. Den mere objektiv svarene, jo mere værdifulde resultater vil blive. Adrenal spørgeskema test ikke kun hjælper med at bestemme graden af adrenal dysfunktion, men giver også information og indsigt i den nuværende tilstand.

De fleste adrenal spørgeskemaer er taget på et tal eller en point-system. For eksempel, bliver i tal fra nul til tre, med nul den mindste og tre er den mest almindelige. Efter læsning hver sætning, ville antallet mest hensigtsmæssigt placeres i feltet. Summen af punkter eller tal ville derefter bestemmes og hjælpe med at etablere sværhedsgraden af tilstanden. Spørgeskemaet kan dække emner som: tegn og symptomer, disponerende faktorer, kost, energimønstre, skærpende faktorer og lindre faktorer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com