Årsager & kur til Depression

09/10/2013 by admin

Betegnelsen "depression" dækker en bred vifte af lidelser, der forårsager problemer for mennesker i hverdagen. Fra store depression til post-partum depression, de forskellige formularer er forårsaget af forskellige faktorer og kure, eller behandlinger, varierer så godt.

Formularer

Svær depression, dystymi, bipolar lidelse og post-partum depression er de fire primære former for depression. Patienter, der er irritabel, trist, ikke kan sove, spise og arbejde i to uger eller mere kan blive diagnosticeret med svær depression. Dystymi er en mindre alvorlig form for denne form for depression, selv om det holder længere og forårsager patienter til at føle, de ikke kan udføre deres sædvanlige daglige aktiviteter i deres fulde udstrækning. Bipolar lidelse eller manio-depressive disorder, består af cykler af op (Mani)- og nedture (depression). Efter fødslen depression (PPD) opstår kun hos kvinder, der lige har født. PPD kan omfatte humørsvingninger, gråd magi, sorg, vrede, ensomhed og angst. En mere alvorlig form for PPD er post-partum psykose og indebærer, at miste spor af virkeligheden, at have hallucinationer, mærkelige adfærd og tanker, selvmordstanker eller morderiske.

Årsager

Der er ingen enkelt årsag til nogen af former for depression. Der er dog mulighed for at enhver type er genetisk, biokemiske, miljømæssige eller psykosociale. Bipolar lidelse, for eksempel, er blevet fundet for at køre i familier. Svær depression og dystymi kan udvikle sig efter en traumatisk oplevelse, eller tab af en elsket; de kan også opstå fra kemiske ubalancer i hjernen. Af ukendte årsager er kvinder dobbelt så tilbøjelige til at udvikle depression i løbet af deres liv.

Helbredelsesmetoder

Afhængigt af formen for depression er der forskellige måder at behandle denne lidelse. For de fleste mennesker, der oplever depressive symptomer (dvs. konstant sorg, irritabilitet, håbløshed, søvnløshed, træthed, følelser af værdiløshed eller skyld, aggressivitet, impulsivitet, vægtændring, koncentrationsbesvær, tab af interesse for normale aktiviteter, etc.), er psykoterapi det første skridt til en kur. Hvis taler gennem patientens symptomer ikke komme til roden af problemet, ordineret medicin ofte.

SSRI-præparater eller selektive serotonin reuptake hæmmere, herunder Zoloft og Prozac er en gruppe af depression medicin, der kan mindske symptomerne og tillade patienter at komme tilbage til livet. SNRI eller serotonin og noradrenalin reuptake-hæmmere, herunder Effexor Cymbalta, er en anden klasse af medicin, der kan ordineres. NDRIs eller noradrenalin-dopamin reuptake hæmmere, herunder Wellbutrin; MOAIs eller monoamin oxidase-hæmmere, herunder Nardil og Parnate; og tricykliske antidepressiva, herunder Vivactil og Elavil, er alle alternative behandlingsmuligheder at en psykiater kan forsøge at hjælpe patienten. Alle disse medikamenter regulere humør via hjernens neurotransmittere, herunder serotonin, adrenalin og dopamin. Ofte flere medicin skal afprøves før den korrekte narkotika og dosis for enkelt er fundet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com