Rytmisk stabilisering øvelser

12/05/2012 by admin

Rytmisk stabilisering øvelser er ofte ordineret til mennesker med rotator cuff skader eller som en del af en strækning program for atleter. Rytmisk stabilisering omfatter anvendt modstand i forskellige retninger. Disse øvelser kan ske som en del af et rehabiliteringsprogram med hjælp fra en læge eller fysioterapeut.

PNF Stretching og stabilisering øvelser

Proprioceptive neuromuskulær facilitering bruges til at øge fleksibilitet og vifte af bevægelse. Det drejer sig om skiftevis en vedvarende muskelsammentrækning med afslapning som en del af en stretching øvelse. En partner, læge eller coach typisk giver resistens over for en person til at skubbe imod. Vær sikker på at trække vejret i hele den strækning. Når du skubbe mod din partner, skubbe så hårdt, som du kan, men når du slappe af, slappe helt af og give din partner til at bevæge dig ind i en dybere stræk.

Stabilisering øvelser som en del af rytmiske stabilisering fungerer på samme måde, men der er ingen bevægelse. Det er en isometrisk styrke som er rettet mod din mindre stabilisering muskler og sener, som rotator manchetter.

Øvelse 1

Sidde i en stol og har din partner ansigt du. Din partner vil lægge sine hænder på brystet, tæt på højre skulder. Skubbe din krop og skulder mod din partner. Din partner bør anvende pres for at modstå dine bevægelser. Kraften skal være lige så du ikke flytter. Forsøg ikke at overmande din partner. Fortæl din partner, hvis du har problemer med at sidde og modstå hans push. Han skal matche din styrke. Over tid, du vil være stærkere og hans modstand vil stige for at matche dig.

Presse på for 5 til 20 sekunder og slap af i 5 sekunder. Gentag fem til 10 gange.

Øvelse 2

Indtage en siddende stilling som i Øvelse 1. Har din partner placere hænderne bag din højre skulder på ryggen. Håndfladen på hånden vil være under skulderen. Skubbe tilbage mod din partner som han giver samme modstand. Hold for 5 til 20 sekunder og slap af i 5 sekunder. Gentag fem til 10 gange.

Har din partner gør Øvelse 1 på din venstre side, og derefter gør Øvelse 2 på din venstre side.

Denne øvelse virker modsat musklerne i Øvelse 1, dermed styrke begge muskelgrupper for at kunne stabilisere mod pres.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com