Dentale kompositmaterialer

12/02/2012 by admin

Dentale kompositmaterialer

Dentale kompositmaterialer udfylde områder hvor henfaldet tand sagen blev fjernet. Denne procedure er kendt som en fyldning. Mange materialer omfatter en enkelt påfyldning, hver med en særskilt rolle. En harpiks er brugt som base materiale til composite. Kobling agenter øge overholdelsen af harpiks af tanden. Dental kompositter kræver frie radikaler at starte polymerisering. Dette kan opnås ved varme, kemiske eller fotokemisk katalysatorer.

Harpiks

Siden slutningen af 1950 ' erne, har tandlæger brugt bisphenol glycidylmethacrylate (BIS-GMA) som harpiks i fyldninger. Det er blandet med en fortynde agent, som gør det lettere for tandlæge til at forme og arbejde med. Efter Dentalcomposites.com, er de mest almindelige fortynde agenter methylmethacrylate (MMA), bisphenol dimethacrylate (BIS-DMA) og urethan dimethacrylate (UDMA).

Kobling agenter

Ifølge Dentalcomposites.com, kobling agenter kemisk pels fyldstof overflader og øge styrken. Silaner, en silicium kemiske sammensatte, er en fælles kobling agent, der har været anvendt siden 1950s. Fælles silan agenter er vinyl triethoxysilane og methacryloxypropyltrimethoxysilane.

Varme katalysatorer

Varme katalysatorer indlede polymerisering proces, som kombinerer monomerer (fælles komponenter) i en polymer (en blanding af komponenter). Denne proces slutter sig til molekyler af de forskellige materialer i en fyldning, således at de danner en stærk struktur. De mest almindeligt anvendte varme katalysator er hydroquinon. Andre fælles varme katalysatorer er benzoylperoxide, t-butylperoxide og t-cumythydroxyperoxide.

Kemiske katalysatorer

Kemiske katalysatorer også indlede polymerisering. En ulempe ved kemiske katalysatorer er, at de ikke er meget farve-stabil, hvilket resulterer i fylde pigmentering. Almindelige kemiske katalysatorer er dimethyl p-toludine og N, N-bis(hydroxy-lower-alkyl)-3,5-xylidine.

Fotokemisk katalysatorer

Fotokemisk katalysatorer også opnå polymerisering. De kræver lys til at helbrede påfyldning, hvilket resulterer i fastholdelse og hærdning af fyldet. Forskellige katalysatormaterialer kræver forskellige bølgelængder af lys til at helbrede, fra ultraviolet til synligt blåt lys. Fælles fotokemisk katalysatorer omfatter camphoroquinone, acenaphthen Quinon og benzyl.

Blødgørere

Blødgørere gør composite mere fleksible, således at det er nemmere at forme og arbejde med. Mange blødgørere er en form for phthalat (dibutylphthalat, dioctol, dinonyl, etc.) eller polyethylen glycol.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com