Flatulens & sygdom

03/21/2010 by admin

Flatulens, også kendt som passerer gas, er en normal kropslig funktion. Men når det begynder at blive for stor, eller ledsages af andre symptomer, kan det være tegn på en lang række sygdomme.

Galdeblæresygdom

Luft i maven kan være ledsaget af symptomer, der indikerer en galdeblæresygdom eller lidelse; Disse omfatter opkastning, kvalme, mavesmerter, gulsot og selv anoreksi.

Tyktarmskræft

Diarré, forstoppelse eller en ændring i badeværelse vaner kan ledsage flatulens, når diagnosen er tyktarmskræft. Folk kan også stå tilbage med en ufærdig følelse efter afføring.

Biliær lidelser

Galde sygdomme er sygdomme, der bytte om kroppens galdegangene og andre strukturer, der er relateret til galde. Flatulens kan ledsages af en forstørret lever, feber, kvalme og mavesmerter og vægttab.

Cøliaki

Cøliaki er præget af kroppens intolerance over for gluten. Denne genetiske tilstand kan være præget af flatulens, samt abdominal oppustethed og smerte, diarré, svaghed og en løs eller bleg afføring.

Normal

Ikke alle forekomster af luft i maven er tegn på sygdom. Flatulens kan også blot være forårsaget ved at sluge store mængder af luft eller en fiberrig kost. Det er også almindeligt hos spædbørn gennem 3 måneder i alder, som deres fordøjelsessystem er stadig under udvikling.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com