Graviditet Trimester Guide

04/27/2010 by admin

Graviditet er opdelt i tre trimester. Første trimester bestå af uge til uge 13. Andet trimester begynder i uge 14 og slutter i uge 27, mens den tredje trimester begynder i uge 28 og slutter i uge 40 eller 42. Kvinder er som regel lov til at gå to uger forbi deres forfaldsdato, hvis det er en normal og sund graviditet. Her er en guide til hvad du kan forvente i løbet af de tre trimester af graviditeten.

Første Trimester

I løbet af første trimester oplever mange kvinder kramper, spotting, træthed og hovedpine. Ofte forveksler disse symptomer med PMS og indser ikke, de er gravide, indtil de går glip af deres periode. Træthed opstår på grund af skiftende hormoner, der forbereder en kvindes krop til graviditet. Hvile så ofte du kan, og hvis det er muligt, tage en lur i løbet af dagen. Sommetider kvinder erfaring kvalme og opkastning i første trimester, især når de først vågner. Kvalme og opkastning sker fordi maven er tom. Prøv at spise flere små måltider hele dagen og en snack før sengetid. Spise fødevarer, der er kedelig og tør, som toast og kiks. Undgå fedtet og stegte fødevarer, som disse har tendens til at gøre morgenkvalme værre. Tag ikke medicin mod kvalme og opkastning. Hvis morgenkvalme er alvorlige, vil lægen ordinere medicin såsom Phenergen til at hjælpe med lethed opkastning.

Andet Trimester

Af andet trimester kvalme og opkastning normalt forsvinde. Moderen begynder følelse bedre og vil mærke andre ændringer, der sker med hendes krop. Hendes bryster bliver større, fordi østrogen og progesteron stimulere mælkekirtler. Ømhed omkring brysterne lethed oppe men brystvorterne fortsat forbliver ømme og begynder at blive mørkere. Du skal bære en støttende bh til din voksende bryster. Fosteret vokser, og i slutningen af andet trimester vil veje 2 til 3 pounds. Den voksende fosteret forårsager mave til at udvide. Strækmærker bliver mærkbar. Maven begynder også at klø som maven vokser, strække huden. Gnide lotion eller baby olie vil hjælpe med kløe. Svimmelhed også sker i andet trimester på grund af fartøjer dilatere. Drik masser af væske, og når de begynder at stå, gøre det langsomt. Når svimmelhed forekommer skal du lægge på din venstre side for at hjælpe med at genoprette dit blodtryk. I løbet af andet trimester begynder mor-til-være oplever fostrets bevægelighed. Disse bevægelser begynder som lys "flagrer" i hendes mave. Ved slutningen af andet trimester bliver fostre bevægelse stærkere.

Tredje Trimester

Gravide kvinder i disse sidste tre måneder blive ubehageligt. Backaches er almindeligt og er afløst af tager Tylenol eller med din partner, gnide din ryg. Åndenød opstår også som barnet fortsætter med at vokse, skubbe op på mellemgulvet. Stående lige vil hjælpe med at lindre trykket at gøre det lettere at ånde. Om natten, prop overkroppen med puder så at pres er taget ud af lungerne. Også, nogle kvinder mærke at deres hænder, ankler, ansigt og fødder svulmer. Nogle hævelse er fælles i løbet af de sidste stadier af graviditeten og normalt går væk i hvile eller ved elevation af benene. Undertiden hævelse er på grund af alvorlige forhold, der udvikler under graviditet kaldes toxemia og preeclampsia. Din læge vil nøje overvåge du bør disse to betingelser udvikle. Hyppig vandladning sker fordi barnet flytter dybere ind i bækkenet, at lægge pres på blæren. Nogle gange kan ulykker ske når du griner, hoster eller nyser. Non-deodorant trusseindlæg bør bæres for beskyttelse. I sidste måned kan en kvinde opleve plukveer, som er også kendt som falsk arbejdskraft. Disse sammentrækninger er uregelmæssige og kommer og går. De opstår som forberedelse til arbejdskraft. Real sammentrækninger inddrage intens smerte og kommer med jævne mellemrum. Hvis veerne forekomme der er intens og er fem til 10 minutter fra hinanden, så er det tid til at komme på hospitalet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com