Selvmordsrate for Bipolar lidelse

10/06/2016 by admin

Selvmordsrate for Bipolar lidelse

Bipolar lidelse er en psykisk sygdom karakteriseret ved alvorlige humørsvingninger. Ifølge Centers for Disease Control var selvmord den 11 førende dødsårsag i USA, tegner sig for mere end 30.000 dødsfald i 2006. Ifølge en undersøgelse foretaget af Jacques Baillargeon, Ph.D, og offentliggjort i Journal of American Academy of psykiatri og loven, har personer med bipolar lidelse en betydeligt højere risiko for at begå selvmord end personer med anden psykiatrisk eller medicinsk lidelser.

Selvmord vs selvmordsforsøg

Ifølge "selvmord og Bipolar lidelse," en 2006 artikel offentliggjort i tidsskrift for Klinisk psykologi, 25 procent til 50 procent af mennesker med bipolar lidelse forsøger selvmord mindst én gang i deres levetid; omkring er 15 procent af disse personer succesfulde i at begå selvmord. Men artiklen går at et selvmordsforsøg epidemiologi er forskellig fra et selvmord. For eksempel, forsøger kvinder at begå selvmord to til tre gange oftere end mænd, ifølge artiklen. Desuden er personer, der blot forsøger selvmord mere tilbøjelige til at underrette andre om deres hensigter om at gøre dette.

Faktorer

En undersøgelse foretaget af Eric Harris og Roger Barraclough konstateret, at visse faktorer øger risikoen for selvmord blandt mennesker med bipolar lidelse. Disse faktorer omfatter alkoholmisbrug, tidligere selvmordsforsøg, og hvor lang tid der er forløbet efter udskrivelsen fra hospitalet. Derudover fandt en undersøgelse foretaget af Dr. Eduard Vieta af University of Barcelona, at have et familiemedlem, der har begået selvmord tredobler sandsynligheden for, at en person med bipolar lidelse vil forsøge selvmord. Desuden, ifølge artiklen "selvmord og Bipolar lidelse" undersøgelser tyder på, at risikoen for selvmord er størst i begyndelsen eller slutningen af en depressiv episode.

Effekt af medicin på selvmordsrater

Ifølge forsker Dr. Ross J. Baldessarini reducerer antidepressive Lithium selvmordsforsøg blandt personer med bipolar lidelse femdoblet. Ifølge artiklen "selvmord og Bipolar lidelse" kan effektiviteten af Lithium tilskrives dens serotonerge og antiaggressive egenskaber. Anden medicin, herunder antikonvulsiva og antipsykotika, har vist potentiale til at reducere risikoen for selvmord, selv om deres faktiske effekt ikke er bevist i 2009.

Sygdomme, der sameksisterer med Bipolar lidelse

Ifølge den National Institute of Mental Health, talrige sygdomme sameksistere med bipolar lidelse og dermed påvirke selvmordsrater af mennesker med bipolar lidelse. Blandt disse sygdomme er stofmisbrug måske den mest almindelige, med National Institute of Mental Health estimering at næsten 60 procent af mennesker med bipolar lidelse misbruger stoffer. Dette kan have en betydelig indflydelse på selvmordsrater. Andre sygdomme, der ofte sameksisterer med bipolar lidelser omfatter angst, posttraumatisk stress disorder og social fobi.

At hjælpe nogen, der kan være selvmorderisk

En af de vigtigste ting du kan gøre når læring at nogen er selvmordstanker er at tage det alvorligt. Ifølge Jefferson County Health Center, har undersøgelser vist, at 75 procent af folk, der har begået selvmord udtrykt selvmordstanker følelser i uger inden deres død. Som den forrige diskussion af medicin, er selvmord stærkt forebygges. Således, hvis du lære, at nogen er selvmorderisk, opfordre professionel hjælp. Tanken om, at en person, der tænker på at begå selvmord ikke kan stoppes er simpelthen ikke sandt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com