Hvem er mest tilbøjelige til at udvise symptomer på Alzheimers sygdom?

01/15/2013 by admin

Alzheimers sygdom er en uhelbredelig og unpreventable sygdom. Der er visse risikofaktorer, som Alzheimers patienter har til fælles. Men den præcise årsag til sygdommen er ukendt.

Alder af patienten

Alder er den vigtigste risikofaktor. Ifølge Medicinenet.com, har"ti procent af befolkningen over 65 år og 50% af dem over 85 år Alzheimers sygdom." Som alder stiger, stiger sandsynligheden for en Alzheimers diagnose.

Tidlig debut Alzheimers er, når en patient under 65 år er diagnosticeret. Omkring har 500.000 patienter under 65 år sygdommen.

Genetik

Et specifikt gen, apolipoprotein E-e4 (APOE-e4), har været bundet til en øget risiko for Alzheimers. Arve en eller to kopier af genet øger risikoen for at pådrage sig sygdommen. Et andet sæt af gener, kaldet deterministiske gener, har også vist sig at videregive sygdommen; dog påvirker deterministiske gener kun et par hundrede familier over hele verden.

Slægtshistorie

Forskning viser, at dem, der har et nært familiemedlem (forældre, søskende eller børn) med sygdommen er mere tilbøjelige til at udvikle det selv. Hvis mere end ét familiemedlem har sygdommen, øger sandsynligheden for, at kontraherende Alzheimers betydeligt.

Hoved skade, andre betingelser

Alvorlig hoved traumer har været knyttet til udviklingen af sygdommen senere i livet. Der er også en sammenhæng mellem patienter, der lider af forhøjet blodtryk, slagtilfælde, diabetes, hjertesygdomme og højt kolesteroltal. Tyder på, at hjertesundhed er forbundet til hjernen sundhed.

Advarsel

Alzheimers er en sygdom, der kan kun bekræftes af en læge. Hvis du føler har du risikofaktorer, der er sammenfaldende med sygdommen, tale med din læge. Tidlig påvisning er den vigtigste faktor i forbindelse med sygdommen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com