Om vedbend, gift eg og Sumac

01/06/2013 by admin

Om vedbend, gift eg og Sumac

Den fyndige råd "blade af tre, lad det være" har længe været omkring som en advarsel mod at røre disse giftige planter, der kan efterlade en person kløe som gale. Vedbend, gift eg og sumac er de tre mest almindelige og sandsynlige syndere, når det kommer til at forlade et skovområde med welts og ridser på dine arme eller ben.

Betydning

Vedbend, gift eg og sumac er en af de største årsager til hvad der er kendt som kontakt dermatitus i Nordamerika. Alle tre af disse planter er medlemmer af den samme plante slægt kaldet toxicodendron. Del af vedbend, eg og sumac, der skaber al elendigheden er en olie, kaldet urushiol. Urushiol er antigen er en af de mest intense sensibiliserende i anlægget verden. Det anslås, at op til 85 procent af dem, der har den mindste kontakt med en plante, der indeholder urushiol vil udvikle kontakt dermatitis.

Identifikation

Trods formaning til at holde sig væk fra bladene af tre, lider mange mennesker elendighed tilknyttet kommer i kontakt med vedbend, gift eg og sumac, fordi de ikke er så let at genkende. Disse planter kan vokse som buske eller som lang, træagtige vinstokke. Bladene kan være lige så skinnende som en plast blad eller kedelig. Længden af de giftige blade kan variere fra 1 tommer til over 5 inches. Kanten af bladene kan være glat eller savtakket, og selvom normalt grøn, de kan skifte til gul eller lyserød.

Effekter

Reaktion på udsættelse for vedbend, gift eg og sumac kan tage mellem 12 og 18 timer, selv om udslæt, som er den mest oplagte tegn ikke kan dukke op til en anden par dage. I løbet at 12 - 18 timers periode bliver huden rød med små knopper og eventuelt blærer udvikle. Når udslættet udvikle det kan ofte vise sig i linjer, der svarer til det nøjagtige sted hvor håndlavede kontakt med bladet.

Funktioner

Den udslæt, som udvikler sig fra eksponering til vedbend, gift eg og sumac er adskilt fra lignende vises udslæt af overvældende kløen. De blærer, der udviklede tidligt kan begynde siver væske indtil en gul skorpe former over dem. Skorpen vil normalt falde, og når det gør huden under bliver ofte ulideligt ondt. Udslættet af poison ivy er særligt følsomme over for bakteriel infektion, især hvis der er for meget skrabe.

Forebyggelse/løsning

Vask det berørte hudområde senest 15 minutter efter kontakt med enkel vand og mild sæbe kan resultere i at undgå virkningerne af udslæt helt. Hvis ikke vandet er tilgængelige, afrids alkohol cam opnå det samme. Hvis ingen sprit er tilgængelige, vil hvilken som helst alkoholisk drik gøre i en knivspids. Hydrocortison creme kan afhjælpe mange af symptomerne, så længe det anvendes snart nok efter eksponering, før nogen hævelse eller blærer finder sted.

Advarsel

Indtil du er i stand til at vaske huden, undgå at røre den. Olier af de giftige planter er sandsynligvis stadig på fingrene, og anvende disse fingre til nogen anden del af kroppen vil resultere i spredning udslæt. Også undgå enhver brug af antihistamin cremer eller benzocain på grund af potentialet for at øge følsomheden, når de berørte hud er rørt eller kommer i kontakt med et objekt.

Misforståelser

Den farligste misforståelse vedrører giftige planter som eg, ivy og sumac er, at hvis du ikke er påvirket negativt første gang du kommer i kontakt med det, så du skal have en form for immunitet. Mens det er helt muligt for en person at komme i kontakt med disse planter endnu to eller tre gange uden at blive ramt, vil personen lider af kontrakten dermatitis næste gang han kommer i kontakt med disse planter.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com