Er der en kur mod Diabetes Insipidus?

02/26/2010 by admin

Nævne ordet "diabetes" og de fleste mennesker tænker på den sygdom hvor kroppen ikke producerer nok insulin. Diabetes insipidus, er dog ikke i forhold til diabetes mellitus, sygdommen vedrørende insulin og blodsukker. Diabetes insipidus er en sygdom, hvor nyrerne ikke er i stand til at spare på vandet. Hvis venstre ubehandlet, er den vigtigste komplikation dehydrering.

Årsager

Diabetes insipidus eller DI, resultater, når kroppen ikke producerer eller reagere på et kemisk stof kaldet antidiuretisk hormon, også kendt som ADH. Dette hormon er er produceret i en del af hjernen kaldet hypothalamus og gemt og udgivet fra en lille kirtel i bunden af hjernen kaldet hypofysen.

Typer

Diabetes insipidus er to typer - central- og nefrogen. Den centrale type er en mangel på ADH produktion, forårsaget af skader på hypofysen eller hypothalamus som følge af en skade i hovedet eller infektion. Nefrogen typen er en defekt i delene af nyrerne, der reagerer på ADH, forårsaget af visse medikamenter, nyresygdom eller høje niveauer af calcium i kroppen.

Symptomer

De primære symptomer på DI er ekstrem tørst og uforholdsmæssigt store mængder af urin. Du har brug for ADH til at balancere mængden vand i din urin og blod, og uden den rette ligevægt, din nyrerne kan udskille for meget vand. På grund af dette, du føler dig tørstig og øge din væskeindtag at bo hydreret. Andre symptomer omfatter usædvanlig hyppig natlig badeværelse trips og mulige sengevædning.

Diagnose

For at diagnosticere DI, vil din læge udføre en blod og urin test for at måle mængden af vand til stede. Han eller hun kan også udføre en vand afsavn test. I denne test, vil du blive bedt om at afstå fra at drikke noget for to eller tre timer, så lægen kan måle ændringer i din kropsvægt og sammensætningen af din urin. Du kan også gennemgå en Mr eller CT-scanning til at kontrollere for potentielle problemer i hjernen.

Behandlinger

Behandling af DI afhænger den underliggende årsag og hvilken type du har. I nogle tilfælde, som når DI er forårsaget af medikamenter, bør normal nyrefunktion genoptage når medicinen stoppes. Mildere tilfælde af centrale DI muligvis kun en forøgelse af væske forbrug. Medicin kan hjælpe i forbindelse med lav ADH produktion.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com