Candida infektion symptomer

03/15/2013 by admin

Candida er en slægt af gær, der almindeligvis lever menneskelige hud. En koloni af Candida kan opleve overvækst under visse betingelser, såsom en forøgelse af fugt eller dårlig hygiejne. I disse tilfælde kan en kolonisering af Candida kaldes candidiasis.

Hudfolder

Candidiasis i folderne i huden forårsager typisk en lyse rødt udslæt. Dette kan også være forbundet med en opblødning af huden og små pustler omkring kanterne af udslæt.

Ble udslæt

En Candida infektion i ble-området er almindeligt hos spædbørn og kan forårsage en intens kløe eller brændende. Candidiasis omkring anus kan forårsage en rå rød eller hvid udslæt.

Vagina

Vaginal candidiasis er især almindelig hos kvinder, der er på antibiotika, har diabetes eller er gravid. Det typisk forårsager en hvid ost-lignende udflåd fra skeden.

Penis

Penis candidiasis er mest almindelig hos mænd, der har diabetes, er omskåret eller har sexpartnere med vaginal candidiasis. Det medfører normalt en rød kløende udslæt på hovedet af penis.

Munden

Oral candidiasis, også kendt som trøske, forårsager hvide pletter på tungen, ikke der ofte er smertefulde. Disse plaques kan ikke fjernes let med en stump genstand.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com