Aluminium madlavning Potter & toksicitet

09/19/2016 by admin

Aluminium gryder byder på hurtig og selv varme, hvilket gør det til det foretrukne valg blandt kokke i århundreder. Men på grund af risikoen for aluminium udvaskning fra pander, og bekymringer over aluminium toksicitet, mange kokke henvender sig til alternative typer af gryder og pander.

Toksiner

Aluminium er billige og nemme at rengøre, men spor af aluminium overgang til noget mad tilberedt i en aluminium container. Sure fødevarer gerne tomater kan nedbryde aluminium endnu hurtigere og udsætte giftige kemikalier såsom arsenik og bly, afhængig af sammensætningen af aluminium.

Sundhedsmæssige betænkeligheder

Aluminium er et irritationsmoment for de menneskelige luftveje. Det har også været involveret i neurologiske og skelet lidelser. National Cancer Institute har ikke anbefales at slippe af med antiperspiranter, men kan ikke udelukke en sammenhæng mellem brystkræft og aluminium fundet i antitranspirationsmidler. Mens aluminium i madlavning Potter er ikke at skyde skylden for de fleste udsættelse for aluminium, har nogle mennesker valgt at fjerne aluminium fra deres køkkener for at reducere det beløb, som de udsættes.

Alzheimers og aluminium

Alzheimers sygdom er en fremadskridende neurologisk lidelse, der angriber hjernen, ødelægger cellerne ved at forlade plaques og tangles. Nedsat hukommelse er en af de første tegn på sygdommen. Bekymringer er steget, aluminium ophobning bidrager til dannelsen af plaques, der karakteriserer Alzheimers, men der er ingen endelige beviser fra juli 2009.

Andre kilder

Bortset fra aluminium gryder udsættes mennesker for aluminium på daglig basis. Det er et naturligt forekommende element opdaget af Hans Oversted i 1825. Bortset fra miljøeksponering, er aluminium fundet i fødevarer dåser, folie, kosmetik, tørring, som anvendes til at holde mad fra akkumulere fugt, smelteost og endda hæmodialyse behandling.

Alternativer

Hvis du vil fjerne aluminium gryder, undersøge kobber eller støbejern gryder. Keramiske køkkengrej er også et levedygtigt alternativ, så længe det er blevet færdig med en bly-fri glasur. Rustfrit stål har længe været betragtet som sikker, men de seneste tyder på det er ikke så inaktiv som når troede. Kobber har været betragtet som farlige for et stykke tid, men forskere ved University of Southampton i England fandt det var bedre til at dræbe e. Coli end andre typer af køkkengrej. Kobber er også et naturligt forekommende element, som kroppen har brug for sporingsniveauer af.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com