Hvad er meningen med biotilgængelighed?

03/25/2010 by admin

Hvad er meningen med biotilgængelighed?

Biotilgængelighed henviser til hvor hurtigt kroppen absorberer stoffer som lægemidler og mad. Apotek og ernæringsmæssige sciences bruger dette udtryk. Matematiske formler bestemmer, hvor hurtigt et lægemiddel eller mad bliver absorberet af systematisk omsætning. Når en forbruger tager et stof intravenøst, er biotilgængelighed 100 procent. Med hensyn til kosttilskud betyder biotilgængelighed evne af et stof til at blive optaget eller lagret i kroppen. Der findes fire typer af biotilgængelighed.

Absorption vs tilgængelighed

Studerende, forskere og lægmænd bruge termerne inkonsekvent og klare definitioner skal definere hvad hvert middel. Journal af Pharmakinetics og Pharmadynamis antyder at absorption refererer til bevægelse i et stof over de ydre slimhinder membraner af mave-tarmkanalen, mens biotilgængelighed refererer til tilgængeligheden af et stof til den almindelige cirkulation eller site af farmakologiske tiltag. Disse to begreber varierer meget.

Biotilgængelighed i farmakologi

I farmakologi er det relative eller absolutte biotilgængelighed. Absolut sammenligner intravenøs resultater med ikke-intravenøs resultater af det samme stof. Det er en brøkdel af absorberes stoffet. Disse tests er meget dyre. Relativ sammenligner et lægemiddel med en anden formel for det samme stof, generiske lægemidler. Generiske producenter skal vise 90 procent effektivitet for FDA til at godkende den.

Biotilgængelighed i kosttilskud

I kosttilskud findes ingen metoder eller retningslinjer i måling og rapportering af resultaterne. Biotilgængeligheden er baseret på statistik og gennemsnit i stedet for klart fraktioner, der gør lægerne og forbrugerne opmærksomme på de sande resultater.

Teorier/spekulation

Når folk taler om universelle og pålidelige biotilgængelighed, henviser de til resultaterne af et bestemt produkt. I relative tilgængelighed betyder en retssag resultatet med 84 procent i dem testet positive. I universal betyder det et resultat af 98 procent positive resultater. Biotilgængelighed kan gå tilbage til jorden hvor avlerne plantet stoffet. Påvirket af kemiske egenskaber, jordbundsforhold, klima og interaktion processer, kan jord gøre stoffer mindre biotilgængelig når forbruges.

Årsager til variationer

Variationer i ernæringsmæssige biotilgængelighed kan være forårsaget af fysiske egenskaber; typer af stof dannelse; om stoffet er taget med eller uden mad; sundhed i maven; sove vaner af deltager; narkotika- og food interventioner; satserne for metabolisme; og generelle sundhed af deltageren.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com