Strålebehandlinger for prostatakræft

12/23/2011 by admin

Strålebehandlinger for prostatakræft

Mere end 180.000 amerikanske mænd blev diagnosticeret med prostatakræft i 2008, tal citeret af American Cancer Society, viser. Sølv foring til denne rystende diagnose er todelt: prostatakræft tendens til at vokse langsomt og en række effektive behandlinger er tilgængelige, herunder to almindeligt anvendte former for strålebehandlinger. Stråling kan tjene som den primære prostatakræft behandling eller som en understøttende terapi til en anden behandling som en radikal prostatektomi kirurgisk procedure.

Prostata Cancer fakta

Omkring samme størrelse som en valnød, er prostata fundet på bunden af en mands bækken nær hans endetarm og blære. Dens vigtigste opgave er at give næringsstoffer og beskyttelse til sæd.

Påvirker én ud af hver seks mænd, rangerer prostata cancer som den mest almindelige ikke-hud malignitet i USA. Forekomsten af prostata cancer vokser markant med alder: halvdelen af mænd ældre end 50 udvikle prostatakræft og 80 procent af mænd over alder 80 få sygdommen. Den amerikanske Cancer anslår, at 28,660 mænd i USA døde af prostatakræft i 2008.

Funktion af strålebehandlinger

Strålebehandlinger ansætte høje niveauer af omhyggeligt målrettede stråling til at ødelægge prostata cancerceller. Tidlige tumorer er begrænset til prostata eller nærliggende væv er bedst egnet til strålebehandlinger. Stråling kan også udnyttes i et forsøg på at skrumpe tumorer forbundet med mere avancerede kræft.

Typer

To forskellige metoder findes til ved hjælp af stråling til behandling af prostatakræft.

Ekstern strålebehandling strålebehandling leverer en x-ray maskine stråling til et målområde. Denne terapi, som tager kun et par minutter, administreres typisk fem dage om ugen i flere uger.

Den anden type kaldes brachyterapi eller frø terapi. Det indebærer implanterer små radioaktive pellets i nærheden af kræft.

For mere aggressive tumorer, kan frø terapi og ekstern strålebehandling kombineres i det såkaldte dosis eskalering.

Fordele

Undersøgelser har vist, at stråling behandlinger for prostatakræft har nogenlunde de samme langsigtet kur satser som kirurgisk tilgange. Patienter, der har strålebehandling behøver ikke at blive indlagt. Der er også nogen kirurgisk risiko eller langvarige fredninger tilknyttet strålebehandlinger.

Effekter

Omkring halvdelen af mænd blive impotente senest to år efter strålebehandling, en bivirkning, der er også forbundet med andre prostatakræft behandlinger. Patienter kan føle sig meget træt ved afslutningen af deres strålebehandlinger. Om alvorlige komplikationer såsom inkontinens er sjældne, kan andre bivirkninger af stråling behandlinger for prostatakræft omfatte urin og rektal problemer.

Rådgivning

Otte ud af 10 mænd diagnosticeret med prostatakræft får sygdommen opdages på et tidligt tidspunkt, når det stadig meget behandlelige. Mange af disse patienter kan vælge for at udskyde behandling, en tilgang kaldes vagtsom venter. Udover strålebehandling, menuen af andre behandlinger spænder fra kirurgi til nyere muligheder som biologiske terapi, Kryoterapi og høj intensitet fokuseret ultralyd. Nogle mænd kan vælge alternative behandlinger at fokusere på specifikke urter, planter, kosttilskud og vitaminer.

Det vigtige ting at huske er at prostata cancerpatienter bør rådføre sig med deres læge og kære før en beslutning vedrørende behandling. Også anbefales få en anden udtalelse fra en onkolog.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com