Definition af ordet ekskretionsorganerne System

09/08/2010 by admin

Avancerede organismer, som mennesker ikke bruger alt, hvad de lægger i deres organer, og undertiden processer i kroppen skabe stoffer kroppen ikke kan bruge. Hvis en organisme holdt alle disse stoffer i sin krop, ville det blive syg. Organismer har derfor, hvad forskerne kalder ekskretionsorganerne system. Ekskretionsorganerne system er blot et af de systemer, en organisme kan have, men det er vigtigt at den organisme sundhed.

Hvad det er

Den ekskretionsorganerne er en af de store systemer af enhver levende organisme. Det fjerner materiale der er farlig eller unødvendige fra kroppen af organismen. Det også slipper af materialer, der er til stede i den organisme krop i overskud. Specifikt, fjerner det materialer, der er resultatet af metaboliske processer. Det bør ikke forveksles med egestion, som er fjernelse af affald fra fordøjelse.

Funktion/formål

Ved at fjerne overskydende, farlige og unødvendige materialer fra en organisme, tjener ekskretionsorganerne system to funktioner. Først, det hjælper kroppen med at opretholde homeostase. For det andet, det forhindrer skader til den organisme væv, der kan opstå fra den metaboliske affald.

Dele

Ifølge QLD naturfagslærere, Estrella Mountain Community College, Albeniz og Franklin Institute er de vigtige organer knyttet til ekskretionsorganerne system organer i urinvejene. Disse omfatter nyrer, urinledere, urinblæren og urinrøret. Lungerne også deltage i at fjerne affald gennem respiration. Nogle kilder, såsom QLD naturfagslærere, omfatter huden i ekskretionsorganerne system, men hudens rolle i udskillelse er minimal i forhold til andre organer i systemet.

Sådan fungerer det

Albeniz forklarer, at da blod bevæger sig gennem kroppen, det opfanger giftstoffer og affald. Når blodet når nyrerne, filtrere nyrer affald fra blodet. Ren blod recirkulerer gennem kroppen, men nyrer direkte affaldet (fx salte, urinstof) ned gennem urinlederne og ind i blæren i urinen. Huden udskiller en lillebitte mængden af urinstof, hvilket er grunden til huden undertiden er inkluderet i ekskretionsorganerne system, men de fleste af de affaldet pas fra blæren gennem urinrøret og ud af kroppen. Leveren er vigtigt at denne proces, fordi det hjælper med at konvertere nogle af toksiner i kroppen, såsom ammoniak til urinstof.

Nogle af affald i blodet i form af gas og er ikke kompatibel med urin, som er flydende. Kroppen sender disse forurenende affaldsprodukter til lungerne. Lungerne derefter handel affaldet til frisk ilt, hver gang du tager et åndedrag.

Almindelige problemer

Ekskretionsorganerne system er designet til at håndtere kun så meget arbejde. Hvis ekskretionsorganerne system bliver overbelastede, kan problemer såsom forhøjet blodtryk, nyresten og blære infektioner opstå, efter biologi 4 børn og Clermont College.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com