Ordblindhed & Disability Discrimination Act

11/03/2010 by admin

Ordblindhed & Disability Discrimination Act

Ordblindhed er en betingelse, der ofte betragtes som et handicap. Forståelse om ordblindhed er dækket under Disability Discrimination Act eller en tilsvarende retsakt vil hjælpe dig med bedre få services til at hjælpe med at klare den.

Hvad er ordblindhed?

International ordblindhed Association definerer ordblindhed som en neurologisk, arvelig tilstand, der påvirker en persons evne til at erhverve og behandle sprog. Trods en person med gennemsnitlig intelligens, kan det påvirke deres evne til at udtale ord, skrive og stave.

Disability Discrimination Act

Handicap forskelsbehandling Act (DDA) blev vedtaget i Det Forenede Kongerige i 1995. Loven definerer hvad betragtes som et handicap og indeholder retningslinjer for arbejdsgiverne at undgå diskriminerende praksis.

Ordblindhed i DDA

For at en person med ordblindhed betragtes deaktiveret under Doha-Udviklingsdagsordenen, at ordblindhed skal have en "væsentlig og langsigtede negative virkning på hans evne til at udføre normale daglige aktiviteter" som defineret i første del af Doha-Udviklingsdagsordenen.

Bestemmelse af dækning

Fordi DDA efterlader lidt plads til fortolkning om ordblindhed, kan om dig selv som en handicappet person indebære gennemgår specifikke test for at måle omfanget af din ordblindhed. Dette vil skulle ske i sager vedrørende forskelsbehandling.

Ordblindhed som handicap i andre lande

USA vedtog amerikanerne med Disabilities Act i 1990. Svarende til Doha-Udviklingsdagsordenen, det giver beskyttelse for de handicappede fra arbejdspladsen forskelsbehandling på grund af et handicap.

Beskytte dig selv mod forskelsbehandling

Uanset om bor du i U.K. eller USA, forståelse dine rettigheder som arbejdstager vil hjælpe dig fortaler for dig selv på arbejdspladsen. Have dokumentation for dit handicap tilgængelig for din arbejdsgiver til at læse og holde på filen.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com