Hvad prøver finde gigt bag knæet?

04/17/2010 by admin

Det mest almindelige område for knæ gigt at udvikle er bag knæet. Der er tre former for gigt, knæ: slidgigt, leddegigt og posttraumatisk arthritis. Slidgigt, som er den mest almindelige form for gigt, knæ, typisk forekommer hos personer over en alder af 50, som den fælles brusk nedslides langsomt over en årrække. Leddegigt kan ske på alle alderstrin og generelt opstår i begge knæ, når den ledbrusk er ødelagt. Endelig, posttraumatisk arthritis opstår efter en knæskade, selvom symptomer ikke kan forekomme i årevis efter hændelsen.

Almindelige symptomer for alle tre typer af arthritis er følelse at dit knæ er svag, hævede, stiv eller bud, og at det er svært at bøje sig og rette. Du kan også bemærke, at disse symptomer forværres over tid. Hvis disse symptomer lyder det bekendt til dig, er det næste skridt at teste for at se om du har knæet arthritis.

Fysisk eksamen

Den første test din læge vil udføre for at afgøre, om du har gigt bag dit knæ er en simpel fysisk eksamen, hvor han vil observere, hvordan du går, og hvis der er nogen hævelse eller ømhed i deres fælles.

X-Ray

Mange læger vil x-ray knæene for at se om der er et tab af fælles rum, som er en stærk indikator for knæet arthritis.

Magnetisk resonans

I visse tilfælde kan en magnetisk resonans imaging (MR) test være nødvendigt at se om der er ændringer i det bløde væv omkring leddet.

CAT-scanning

En edb-aksial tomografi (CAT) scan kan bruges til at give en tre-dimensionel visning af dine knæ ledbånd, muskler og andet blødt væv.

Artroskopi

Under en artroskopi, lægen gør et lille snit i dine knæ og indsætter en lille tændte tube i deres fælles, som viser billeder på en tv-skærm.

Blodprøve

Blive kan taget en blodprøve, at udelukke andre betingelser, der kunne inducerende dine symptomer eller bekræfte et tilfælde af leddegigt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com