Sundhedsrisiko for kloning af mennesker

10/05/2010 by admin

Sundhedsrisiko for kloning af mennesker

Kloning er proceduren for at oprette en nyfødt menneskelige, der er genetisk identisk med en anden. Processen indebærer, at erstatte kernen i en ægcelle med en anden voksen. Ægget derefter opdeler, at skabe et embryon eller "blastocyst." Blastocyst er implanteret til at danne et foster, med nøjagtig samme gener som voksen. Denne fremgangsmåde er imidlertid ikke altid effektive; mere end 90 procent af kloning forsøg mislykkes på grund af alvorlige sundhedsrisici.

Korte liv

Ifølge det amerikanske Department of Energy, ville det tage 100 overførsel procedurer til at oprette en succesfuld klon. Dette garanterer ikke en fuld levetid for dem at overlever; klonede dyr har svagere immunforsvar og højere følsomhed over for sygdom og lidelse. Ca. en tredjedel af klonede dyr dør ung.

Funktionssvigt genomer

Genomer, eller den genetiske makeup af kloner, er kompromitteret under processen. Forsker ved Whitehead Institut for biomedicinsk forskning analyseret mere end 10.000 moderkagen og leveren celler af klonede mus, at finde, at 4 procent af generne havde abnormiteter. Dette kan forårsage et væld af genetiske sygdomme, lige fra kræft til Downs syndrom.

Prægning fejl

I normal menneskelig reproduktion, DNA er kemisk påtrykt fra både mor og far, og kun én kopi af et gen er aktiveret. Da kloning DNA er kun præget fra en enkelt forælder, kan det føre til fejl og udviklingsmæssige abnormiteter i klon.

Donor risici

Menneskets eksperimenter kan føre til negative sundhedsmæssige resultater i donor. For at donere æg, skulle donor opereres, som er i sagens natur høj risiko. Også ville forsøg på at øge ægproduktionen i donor ved hjælp af høje niveauer af hormoner oprette en risikofaktor.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com