Fakta om tapning

09/14/2010 by admin

Tapning indebærer tegning blod til medicinske formål, som regel gennem venepunktur med en kanyle. Dette er en fælles procedure for diagnostiske formål og indsamling af blod til donation. Hvis kun en meget lille mængde af blod er nødvendig, bruges hud punktering at indsamle blod fra kapillærerne.

Beliggenhed

Tapning foregår i hospitaler, ambulatorier, laboratorier, der diagnosticerer, hjem sundhed agenturer, blodbanker og mobile blood donation enheder.

Tapning praktikere

Nogle mennesker arbejde som phlebotomists, og udgyde blod er deres primære arbejde pligt. Men andre læger også udføre tapning, sådan sygeplejersker og paramedicinere.

Værktøjer

I udviklingslandene, en kanyle og sprøjte ofte bruges i tapning, mens i den industrialiserede verden, sundhedssektoren typisk bruge en vakuum rør.

Procedure

Den sundhedspleje praktiserende læge placerer en årepresse og lokaliserer en tilgængelig vene. Efter anvender en antiseptisk, hun derefter udtrækker blod med nålen ind i røret, og etiketter tube med patientens navn og andre relevante oplysninger.

Overvejelser

Folk, der arbejder i tapning skal følge strenge retningslinjer om arbejder med potentielt infektiøse kropsvæsker og bortskaffelse af klid.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com