Blod infektioner

06/30/2010 by admin

Blod infektioner, eller sepsis, er alvorlige tilstande, der kræver øjeblikkelig behandling på et hospital. Udslæt kaldes petekkier og purpura vises som mørke rød eller mørk lilla prikker på huden i dem, der har en bakteriel infektion i blodet.

Årsager

Blod infektioner er forårsaget af bakterier, svampe eller virus, der har smittet andre væv og sprede sig til blodbanen. Infektioner forekommer efter kirurgi kan også forårsage blod infektioner.

Symptomer

Symptomer på en blodforgiftning omfatter feber, lav kropstemperatur, hurtige puls og vejrtrækning, hududslæt, ledsmerter, kulderystelser og svær ryster og mental forvirring.

Behandling

Behandling for blod infektioner omfatter ilt, antibiotika dræber bakterier, blodtryksmedicin, intravenøs saltopløsning og overnight indlæggelse. Svære tilfælde kræver optagelse til intensiv afdeling.

Prognose

Prognose efter kontraherende en blodforgiftning afhænger af alder og hvor snart infektionen er behandlet. Dem, der er ældre, med dårlig immunforsvar og en historie af sygdom har en 20 procent overlevelsesrate; raske mennesker har en 95 procent overlevelsesrate.

Årlig forekomst

Ifølge det nationale Centers for Disease Control i Atlanta udvikle kun fire til fem personer pr. 100.000 blod infektioner hvert år.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com