Vitaminer i kosten

07/05/2010 by admin

Vitaminer hjælpe forskellige dele af kroppen med dagligdags funktioner og vækst processer. Kroppen har brug for fedt og vand opløselige vitaminer. Fedtopløselige vitaminer, herunder vitamin A, D, E og K, gemmes i kroppens fedt og ikke forarmet hverdagen. Vandopløselige vitaminer, som omfatter B-vitaminer og C-vitamin, er straks anvendes af kroppen eller udskilles gennem urinen. For at din krop til at få alle de vitaminer den har brug for, du har brug at spise en bred vifte af fødevarer regelmæssigt.

Vitamin A

Ifølge den "Dietary Supplement faktum ark: a-vitamin og karotenoider" på National Institutes of Health hjemmeside, a-vitamin hjælper kroppen med at have sunde tænder, øjne og skelet og muskelvæv. Det hjælper også med knoglevækst og udvikling, immun og reproduktive systemprocesser og produktionen af hvide blodlegemer. A-vitamin findes i leveren, æg, ost, sødmælk, grønkål, spinat, cantaloupe, abrikoser, havregryn og ferskner.

D-vitamin

D-vitamin hjælper kroppen med at opretholde normale niveauer af calcium og fosfor, ifølge "Dietary Supplement faktum ark: Vitamin D" på National Institutes of Health hjemmeside. I rækkefølge for knogler til at være i stand til at vokse ordentligt, er D-vitamin nødvendig. Kroppen er i stand til at gøre vitaminet ved hjælp af ultraviolette stråler fra solen. Andre kilder til D-vitamin omfatter laks, tun, ost, æggeblommer, mælk, ost, is, svampe, yoghurt og æg.

E-vitamin

Vitamin E datablad om National Institutes of Health hjemmeside siger, at E-vitamin er en antioxidant, der hjælper med at beskytte kroppen mod frie radikaler, molekyler, som kan skade celler, væv og organer. Vitamin E er også involveret i produktionen af røde blodlegemer. Nogle kilder til E-vitamin er hvedekim, mandler, solsikkefrø, hasselnødder, spinat, broccoli og kiwi.

Vitamin K

Ifølge en Medlineplus faktum shee med titlen "Vitamin K", bruges vitamin K af leveren, som styrer blodpropper. Vitamin hjælper også med knogle oprettelse og reparation. En form af vitamin K, vitamin K2, er lavet af bakterier i tarmene. En anden form af vitamin K, vitamin K1, findes i spinat, selleri, leveren, asparges, grøn te, bacon, kål, blomkål og sojabønner.

B-vitaminer

En Medlineplus faktablad kaldet "Thiamin, Vitamin B1" siger at B1-vitamin hjælper med nervesystemet og muskel funktioner, blodcirkulationen, fordøjelse og produktion af saltsyre. Det findes i æggeblommer, navy og kidney bønner og fisk og skaldyr. Ifølge Anyvitamins.com Faktaark med titlen "Vitamin B2", hjælper vitamin B2 kroppen med vækst processer; celle produktion, celle respiration og produktionen af røde blodlegemer og antistoffer. Kilder til vitamin omfatter æg, bælgfrugter, mælk, nødder, æg, grønne bladgrøntsager, fisk og yoghurt.

Et faktaark om Anyvitamins.com kaldet "Vitamin B3" stater at vitamin B3 hjælper med celle respiration, blodcirkulationen, nervesystemet funktion, hud vedligeholdelsesopgaver og galde sekretion. Det er fundet i leveren, fisk, nødder, bælgfrugter, asparges, mælk, fisk og grønne bladgrøntsager. B5-vitamin hjælper med hormon sekretion; immunsystemet processer; hormon og hæmoglobin produktion og hud, muskel og nerve vedligeholdelse, ifølge et faktablad ret "Vitamin B5" på Anyvitamins.com. Kilder til dette vitamin omfatter oksekød, æg, bælgfrugter, nødder og svinekød.

Ifølge den "Dietary Supplement faktum ark: Vitamin B6" på webstedet National Institutes of Health, bruges vitamin B6 af kroppen i hæmoglobin produktion, nervøs og immunsystemet funktion og vedligeholdelse af glucose niveauer. Det findes i kartofler, bananer, garbanzo bønner, roastbeef, tomatsaft, jordnøddesmør, valnødder og sojabønner. B12-vitamin hjælper kroppen med produktionen af røde blodlegemer, centralnervesystemet processer og dannelsen af DNA, ifølge den "Dietary Supplement faktum ark: Vitamin B12" på National Institutes of Health hjemmeside. Kilder til vitamin omfatter leveren, oksekød, yoghurt, muslinger, mælk, svinekød, kylling og ost.

C-vitamin

Vitamin C er en antioxidant, der er nødvendigt for kroppen til at kunne foretage reparationer til væv. En Medlineplus faktum ark med titlen "Vitamin C" hedder det, at C-vitamin er nødvendigt for kroppen til at være i stand til at gøre kollagen, et protein, der bruges til form hud, sener og blodkar. Kilder til C-vitamin omfatter grønne peberfrugter, jordbær, tomater, majroer, søde kartofler, cantaloupe, vandmelon, rød peber, ananas, hindbær, blåbær og tranebær.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com